Bijušais ministrs Sprūdžs pērn samazinājis parādsaistības

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Bijušais vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs pērn samazinājis parādsaistības, liecina Valsts ieņēmumu dienestā iesniegtā ienākumu deklarācija.

(Precizēta un papildināta - deklarācijā nav norādīti Sprūdža ieņēmumi, jo likums to bijušajai amatpersonai darīt neprasa.)

Deklarācijā aptver laika posmu no 2013.gada 1.decembra līdz 2014.gada 30.novembrim. Tajā norādīts, ka viņš ir valdes priekšsēdētājs SIA «Mazā brīnumzeme». Šo uzņēmumu viņš izveidoja pēc ministra amata pienākumu pildīšanas, un tas ir minimodelisma ģimenes izklaides centrs Cēsīs.

Pagājušā gada laikā Sprūdžs ir samazinājis savas parādsaistības. Ja, pametot amatu, viņš bija uzrādījis, ka kopējais parādsaistību apmērs ir 640 641 eiro apmērā, tad pēdējā deklarācijā parādsaistību apmērs ir samazinājies līdz 628 985 eiro. Deklarācijā arī joprojām tiek uzrādīts, ka viņš ir izsniedzis aizdevumu 43 952 eiro apmērā.

Sprūdžs deklarācijā arī vairs neuzrāda automašīnu «Audi», kas bijusi viņa lietošanā. Savukārt joprojām viņam īpašumā ir zeme Mārupē.

Sprūdžam joprojām arī pieder kapitāla daļas vairākos uzņēmumos, piemēram, 500 kapitāla daļas uzņēmumā «Burāšana.lv grupa», 36 000 kapitāla daļu uzņēmumā SIA «Sensum Solutions», 200 kapitāla daļas uzņēmumā SIA «Lobyte», kā arī 50 kapitāla daļas uzņēmumā «Mazā brīnumzeme».

Deklarācijā nav norādīti pērn gūtie ienākumi. Saskaņā ar kārtību, kādā aizpildāmas valsts amatpersonu deklarācijas, tajās valsts amatpersonas deklarācijās, ko aizpilda vienu un divus gadus pēc amata atstāšanas, nav jānorāda ienākumi, darījumi un izdevumi, tāpēc pēc ierakstiem šajās deklarācijas ailēs vai to neesamības nav iespējams izdarīt secinājumus par bijušās amatpersonas ienākumiem, darījumiem un izdevumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu