Trūcīgai personai varēs būt uzkrājumi 128 eiro un seši centi

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valdības noteikumos plānots atkal ietvert normu par naudas uzkrājumiem trūcīgai personai - Labklājības ministrija rosina noteikt uzkrājumu apjomu 128 eiro un seši centi, liecina sagatavotais projekts, ko pirmdien izskatīs Ministru kabineta komiteja.

Naudas līdzekļi tika izslēgti no īpašumiem 2012.gadā. Grozījumi izstrādāti noteikumos par ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas atzīšanu par trūcīgu.

Šāds naudas līdzekļu uzkrājums paredzēts, lai mājsaimniecībai būtu iespēja segt kādus neparedzētus izdevumus.

Norma paredzēta labticīgiem sociālās palīdzības saņēmējiem, kuri godprātīgi iztikas līdzekļu deklarācijā uzrādīs skaidrās naudas līdzekļu uzkrājuma apmēru. LM skaidro, ka tas nenozīmē, ka sociālajam dienestam jāveic kādas papildu darbības, lai pārliecinātos par skaidrās naudas līdzekļu uzkrājumiem klienta mājsaimniecībā, tai pašā laikā tas neatbrīvo sociālo dienestu no pienākuma vispusīgi izvērtēt klienta sociālo un materiālo situāciju.

2013.gadā tršucīgas personas statuss bija noteikts 134 397 personām, kas 6,11% no iedzīvotāju kopskaita jeb 57 856 mājsaimniecībām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu