Straujuma: «Vienotība» apspriež vairākus vārdus prezidenta amatam

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Partija «Vienotība» šobrīd apspriež vairākus vārdus, ko varētu piedāvāt pārējām koalīcijas partneriem par kandidātiem uz Valsts prezidenta amatu, pirmdien pēc valdību veidojošo partiju sanāksmes žurnālistiem sacīja Ministru prezidente Laimdota Straujuma («Vienotība»).

«Ir dažādi uzvārdi, šodien «Vienotības» valdes sēdē mēs par to runāsim,» teica Straujuma.

Viņa informēja, ka katrs koalīcijā esošais politiskais spēks vēl vērtē kandidātus, ko piedāvāt apspriešanai pārējiem partneriem. Savukārt otrdien uz kārtējo trīspusējo tikšanos sanāks «Vienotības» līdere un Saeimas frakcijas vadītāja Solvita Āboltiņa, Nacionālās apvienības (NA) līdzpriekšsēdētājs Saeimas frakcijas vadītājs Gaidis Bērziņš un Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis.

«Ļoti gribētos līdz 11.maijam nosaukt kopīgo kandidātu,» piebilda valdības vadītāja.

Jau ziņots, ka koalīcijas partijas paudušas, ka vēlas vienoties par vienu kopīgu kandidātu. Brigmanis pavēstījis, ka ZZS nāks klajā ar savu Valsts prezidenta amata kandidātu. Latvijas Zemnieku savienības valdes sēdē kā prezidenta amata kandidāti izskanējuši Jānis Dūklavs, Uldis Augulis un Jelgavas mērs Andris Rāviņš, iepriekš vēstīja LTV raidījums «Panorāma».

Savukārt aģentūras BNS rīcībā esošā informācija liecina, ka Latvijas Zaļā partija (LZP) apspriešanai pārējām ZZS ietilpstošajām partijām varētu virzīt LZP līdzpriekšsēdētāju aizsardzības ministru Raimondu Vējoni. ZZS valdes sēdē apspriedīs trīs kandidātus, kurus būs izvirzījušas partiju savienībā ietilpstošās partijas.

Parlamenta opozīcijā esošā partija «No sirds Latvijai» sestdien partijas kongresa laikā izvirzīja partijas biedru un Saeimas deputātu Kūtri prezidenta amatam, savukārt Latvijas Reģionu apvienība prezidenta krēslam virza partijas līderi Saeimas deputātu Mārtiņu Bondaru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu