Ja Liepiņš arī šonedēļ dosies uz Saeimas sēdi, viņu varētu neielaist sēžu zālē

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Ja deputāts Dainis Liepiņš (LRA) arī šonedēļ mēģinās doties uz Saeimas sēdi, tad pareizā rīcība būtu neielaist viņu parlamenta sēžu zālē, uzskata nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) politiķis Jānis Dombrava.

Dombrava pēc valdošās koalīcijas partiju sanāksmes žurnālistiem sacīja, ka pareiza rīcība būtu neielaist Liepiņu sēžu zālē, ja Saeimas Juridiskais birojs uzskata, ka viņš nevar tur atrasties. Taujāts, vai šis ir visas koalīcijas viedoklis, Dombrava teica, ka koalīcijas sēdē, pārrunājot šo jautājumu, citus viedokļus nedzirdēja.

Par šo jautājumu jālemj Saeimas Prezidijam, un tas varētu trešdien, 22.aprīlī, vienoties par iespējamo rīcību, ja Liepiņš dosies uz parlamenta sēdi. Kā norādīja Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V), Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK) pašlaik ir komandējumā, bet viņa informējusi, ka saīsinājusi komandējumu un atgriezīsies laicīgi, lai varētu sakārtot šo jautājumu.

Jau ziņots, ka 16.aprīlī plānotā Saeimas sēde uz nedēļu tika atlikta, jo deputāts Dainis Liepiņš neņēma vērā sēdes vadītājas Mūrnieces norādījumus un vairākkārtīgi atteicās pamest Saeimas sēžu zāli.

Kā skaidro Saeimas Juridiskajā birojā, deputāts Liepiņš nedrīkst piedalīties Saeimas un tās komisiju, kā arī citu to institūciju sēdēs, kurās Saeima viņu ir ievēlējusi vai apstiprinājusi, jo 5.februārī parlaments piekrita deputāta Liepiņa krimināllietas turpmākai iztiesāšanai. Šāds liegums ir spēkā līdz kriminālvajāšanas izbeigšanai vai līdz brīdim, kad stājas spēkā notiesājošs tiesas spriedums, paredz Saeimas Kārtības rullis, informēja Saeimas Preses dienestā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu