Par jaunu KNAB likumprojektu politiskas vienošanās vēl nav

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Par jaunu Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja likumprojektu (KNAB) vienošanās vēl nav, tomēr ir jāsāk diskusija par iespējamām izmaiņām, žurnālistiem sacīja Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V).

Valdības vadītāja norādīja, ka pret šo likumprojektu ir iebildumi, piemēram, Tieslietu ministrijai, kā arī sabiedrībai par atklātību «Delna», tāpēc valdības sēdē būs redzams, vai tas tiks virzīts uz priekšu.

Tomēr Straujuma uzskata, ka par iespējamām izmaiņām jāsāk diskusija, kaut arī vienošanās par to vēl nav. Politiķe arī prognozēja, ka, iespējams, šonedēļ valdības sēdē lēmumu par jaunu KNAB likumprojektu varētu arī nepieņemt.

Kā ziņots, izskatīšanai šīs nedēļas valdības sēdē ir iesniegts Valsts kancelejas vadītās darba grupas sagatavotais KNAB likumprojekts, kas paredz pilnveidot KNAB darbību.

Likumā ir konkrēti noteikta biroja pārraudzības forma, nosakot, ka KNAB ir Ministru kabineta institucionālā pārraudzībā esoša tiešās pārvaldes iestāde un institucionālā pārraudzība tiek īstenota ar Ministru prezidenta starpniecību. Pārrauga tiesības ir ierobežotas līdz administratīvām vadības funkcijām, izslēdzot jebkādu iespēju iejaukties biroja funkciju izpildē.

Likumā ir paredzēts, ka KNAB priekšnieks iekšējos normatīvos aktus izdod bez īpaša saskaņojuma ar iestādes pārraugu, kas novērsīs pārrauga iespējas ietekmēt KNAB iekšējos procesus.

Jau ziņots, ka pērn rudenī Valsts kancelejas darba grupa publicējusi savus piedāvātos grozījumus KNAB likumā, kas paredz, ka birojs ir Ministru kabineta institucionālā pārraudzībā esoša tiešās pārvaldes iestāde. «Vienotības» frakcija šā gada sākumā aicināja šos grozījumus nevirzīt izskatīšanai Saeimā, norādot, ka sagatavotie grozījumi nerisina pašreizējās problēmas.

Pēc šiem iebildumiem tika sagatavots jauns likumprojekts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu