RD komiteja atbalsta sociālo iestāžu maksas pakalpojumu cenu paaugstināšanu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas domes (RD) komiteja Sociālo jautājumu komiteja otrdiena atbalstīja Labklājības departamenta pakļautībā esošo sociālo iestāžu maksas pakalpojumu cenu paaugstināšanu.

Lēmumprojekta paskaidrojuma rakstā norādīts, ka izmaiņas cenrādī nepieciešamas, jo ir mainījušies iestāžu uzturēšanas izdevumi, kā arī Labklājības departamenta sniegto profesionālo kvalifikācijas pilnveides programmu veselības veicināšanas un profilakses jautājumos izcenojumi.

Atbilstoši lēmumprojektam maksa vienam cilvēkam dienā Rīgas sociālās aprūpes centrā (SAC) «Gaiļezers» būs 16,74 eiro, SAC «Mežcems» - 15,90 eiro un SAC «Stella Maris» - 18,34 eiro. Līdz šim maksa vienam cilvēkam dienā SAC «Gaiļezers» izmaksāja 13,74 eiro, SAC «Mežciems» - 13,67 eiro, savukārt «Stella Maris» - 15,52 eiro.

Līdzdalība profesionālo kvalifikācijas pilnveides programmās citu pašvaldību institūcijām par vienu akadēmisko stundu izmaksāja 4,48 eiro, taču atbilstoši lēmumprojektam plānots, ka maksa būs 7,41 eiro. Tādas pašas cenu izmaiņas sagaidāmas diskusiju vadīšanai. Savukārt metodiskajiem materiāliem tiks pacelta cena no 3,56 eiro par vienu vienību līdz 5,60 eiro.

Tāpat plānotas izmaiņas Rīgas pašvaldības Bērnu un jauniešu centra cenrādī par bērnu ilgstošas un īslaicīgas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas pakalpojumu bērniem no citām pašvaldībām. Ilgstoša sociālā aprūpe un rehabilitācija bērniem no citām pašvaldībām plānots, ka turpmāk izmaksās 37,84 eiro dienā, taču tiem, kuriem pakalpojuma sniegšana uzsākta pirms šī lēmuma pieņemšanas, arī turpmāk izmaksās 25,27 eiro dienā. Savukārt īslaicīga aprūpe krīzes centrā bērniem no citām pašvaldībām izmaksās 40,75 eiro.

Lēmums stāsies spēkā 30.dienā pēc tā pieņemšanas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu