60 Latvijas pilsonības pretendenti dos svinīgo solījumu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Rīgas Austrumu izpilddirekcijā 22.aprīlī plānota svinīgā ceremonija, kurā solījumu par uzticību Latvijas Republikai dos 60 Latvijas pilsonības pretendenti, informēja Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē (PMLP).

Solījumu valstij dos personas, kuras ir izgājušas naturalizācijas procesu PMLP, sekmīgi nokārtojušas naturalizācijas pārbaudījumus un kurām nav šķēršļu iegūt Latvijas pilsonību. Pēc solījuma došanas Ministru kabinets lems par pilsonības piešķiršanu. Pilsonības pretendentu vidū ir 9 tautību pārstāvji - krievi, ukraiņi, baltkrievi, ebrejs, polis, albānis, ungārs.

Jaunākajam pilsonības pretendentam 18 gadi, bet vecākajam - 70.

2013.gada 1.oktobrī stājās spēkā grozījumi Pilsonības likumā, kas nosaka, ka personas, kuras uzņem Latvijas pilsonībā naturalizācijas kārtībā, dod solījumu par uzticību Latvijas Republikai svinīgā ceremonijā.

Kopš pirmās svinīgās ceremonijas, kas notika 2014.gada 21.februārī Saeimā, PMLP organizējusi jau 95 ceremonijas 21 Latvijas pilsētā. Nākamā notiks 8. maijā Daugavpilī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu