DP: pēdējā laikā robežsardze nav ziņojusi par vervēšanas mēģinājumu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Pēdējā laikā neviena Valsts robežsardzes amatpersona nav ziņojusi Drošības policijai (DP) par vervēšanas mēģinājumu. DP norāda, ka tā veic sistemātiskus un mērķtiecīgus pretizlūkošanas pasākumus pierobežas reģionā un šajā jomā cieši sadarbojas ar Valsts Robežsardzi.

Gadījumā, ja notiek mēģinājums vervēt Valsts Robežsardzes, citas valsts institūcijas amatpersonu vai jebkuru Latvijas iedzīvotāju, viņam par to nekavējoties ir jāziņo Drošības policijai, norāda DP.

DP akcentē, ka Valsts drošības iestāžu rīcība, saņemot vai iegūstot informāciju par iespējamu vervēšanas gadījumu, ir pretizlūkošanas taktika, kas ir valsts noslēpuma objekts.

Savukārt Valsts robežsardzes pārstāve Jevgēnija Pozņaka aģentūrai BNS pastāstīja, ka pēc būtības vervēšanas riski pastāv un iestāde to apzinās. Bet līdz šim tāda rakstura gadījumi Latvijas Valsts robežsardzē nav fiksēti.

«Informējam, ka Valsts robežsardzē ir izstrādāta un ieviesta noteikta sistēma par izbraukšanas un iespējamo incidentu ziņošanas kārtību, kas darbojas jau kopš 2010.gada,» paskaidroja Pozņaka.

Iepriekš medijos izskanējis, ka Krievijas un Baltkrievijas dienesti izrāda interesi par Lietuvas robežsargiem, mēģinot tos savervēt.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu