Krievija un Baltkrievija ļoti reti pieņem atpakaļ nelegālos imigrantus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Agnese Gulbe / LETA

Neskatoties uz noslēgtajiem līgumiem, Latvijas kaimiņvalstis - Krievija un Baltkrievija - ļoti reti pieņem atpakaļ nelegālos imigrantus. Šogad turpinās nelegālās imigrācijas spiediens uz Latvijas austrumu robežu, proti, par nelikumīgu «zaļās» robežas šķērsošanu Latvijas robežsargi jau aizturējuši 49 Vjetnamas pilsoņus un 13 pārvadātājus.

Pērn Latvijas robežsargi uz Latvijas-Krievijas robežas aizturēja 82 nelegālos imigrantus un atklāja 136 viltotus dokumentus. 2013.gadā uz Latvijas-Krievijas robežas tika aizturēti 24 nelegālie imigranti un atklāti 99 viltoti dokumenti.

Īstenojot nelegālās imigrācijas apkarošanas pasākumus uz Latvijas austrumu robežas, Latvijas Valsts robežsardze sadarbojas ar kaimiņvalstu - Krievijas un Baltkrievijas - robežsardzes dienestiem, organizējot darba tikšanās, veicot pasākumus robežincidentu un citu ar robežu saistītu jautājumu risināšanā, apmainoties ar informāciju valsts robežas režīma nodrošināšanas un tiesiskās kārtības uzturēšanas jomā.

Aktīvi tiek risināti jautājumi par Latvijas robežsargu aizturēto nelegālo imigrantu nodošanu atpakaļ abām kaimiņvalstīm, kurām saskaņā ar starpvalstu līgumu nosacījumiem ir pienākums šādus pārkāpējus pieņemt. Tomēr jāatzīmē, ka, neskatoties uz noslēgtajiem līgumiem, kaimiņvalstis ne vienmēr pieņem atpakaļ šos nelegālos imigrantus.

Tā pērn no 82 nelegālajiem imigrantiem Krievija pieņēma atpakaļ tikai četras personas, bet Baltkrievija no 75 nelegālajiem imigrantiem pieņēma atpakaļ 11 personas.

Jau ziņots, ka, ņemot vērā aizvien pieaugošo nelegālo imigrantu pieplūdumu Latvijā, Valsts robežsardzei ir pamatotas bažas par turpmākajām nelegālo imigrantu izmitināšanas iespējām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu