«Saskaņas» deputāte Tretjaka pārsūdzējusi lēmumu par pielaides valsts noslēpumam atteikšanu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Saeimas deputāte Zenta Tretjaka (S) pagājušajā ceturtdienā ģenerālprokuroram Ērikam Kalnmeieram pārsūdzējusi Satversmes aizsardzības biroja (SAB) lēmumu, ar kuru viņai atteikts izsniegt speciālo atļauju darbam ar valsts noslēpumu.

Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas loceklei nav zināmi iemesli, kāpēc pielaide atteikta. Viņa, tāpat kā citi deputāti, iepriekš bijusi uz interviju SAB, taču no uzdotajiem jautājumiem viņai nav tapuši skaidri iespējamie iemesli pielaides atteikumam.

Likums paredz, ka Tretjakas sūdzība jāizskata mēneša laikā.

Jau ziņots, ka Tretjaka daudzus gadus nostrādājusi iekšlietu sistēmā un bijusi dažādu policijas pārvalžu vadītāja. Strādājot Valsts policijā, viņai bija otrās kategorijas pielaide, taču deputātes amatā viņai nepieciešama augstākās kategorijas pielaide.

SAB nesen trīs Saeimas deputātiem ir atteicis speciālo atļauju darbam ar valsts noslēpumu. Divi no šiem deputātiem ir nesen par braukšanu dzērumā notiesātais Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas pārstāvis Veiko Spolītis (V) un Tretjaka.

Medijos izskanējis, ka Spolītim atļauja darbam ar valsts noslēpumu varētu nebūt izsniegta tādēļ, ka viņš nesen izcieta sodu par auto vadīšanu alkohola reibumā.

SAB pārbaudāmajām personām nav tiesīgs atklāt iemeslus, kādēļ pielaide tiek atteikta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu