Vjačeslavs Dombrovskis pametīs aktīvo politiku, noliks deputāta mandātu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Par aiziešanu no aktīvās politikas paziņojis Saeimas deputāts, bijušais ekonomikas un izglītības un zinātnes ministrs Vjačeslavs Dombrovskis.

«Rīt būs mana pēdējā Saeimas sēde. Atgriežos akadēmiskajā vidē,» politiķis raksta mikroblogošanas vietnē «Twitter». Dombrovskis apstiprināja, ka plāno aiziet no aktīvās politikas un nolikt deputāta mandātu. Sīkākus komentārus politiķis šodien atturējās sniegt.

Iesniegumu par mandāta nolikšanu viņš varētu iesniegt jau rīt. Par savu lēmumu Dombrovskis informējis arī «Vienotības» Saeimas frakcijas vadību.

«Vienotības» frakcijas vadītāja Solvita Āboltiņa apstiprināja, ka politiķis viņu savlaicīgi informējis par šo lēmumu, ņemot vērā citu darba piedāvājumu. Āboltiņa uzsver, ka ciena Dombrovska lēmumu.

Dombrovskis nav «Vienotības» biedrs, bet startēja no šīs partijas saraksta 12.Saeimas vēlēšanās. Saeimā viņš netika ievēlēts, bet ieguva deputāta mandātu uz laiku, kamēr ministra pienākumus pilda Jānis Reirs, kurš ievēlēts no «Vienotības» Zemgales vēlēšanu apgabala kandidātu saraksta. 12.Saeimā Dombrovskis ir Nodokļu politikas apakškomisijas priekšsēdētājs.

Nākamais «aiz strīpas» vēlēšanās bija 11.Saeimas deputāts Viktors Valainis, kurš varētu strādāt parlamentā Dombrovska vietā.

Līdz darbības uzsākšanai politikā Dombrovskis bija Baltijas Starptautiskā ekonomikas politikas pētījumu centra pētnieks, Rīgas Ekonomikas augstskolas docents.

Politikā viņš iesaistījās 2011.gadā, pievienojoties bijušā prezidenta Valda Zatlera veidotajai Zatlera Reformu partijai, kļūstot par vienu no tās līderiem. No šīs partijas viņš tika ievēlēts 11.Saeimā.

2013.gadā Dombrovskis kļuva par izglītības un zinātnes ministru pēc Roberta Ķīļa demisijas veselības problēmu dēļ. Šajā amatā viņš nostrādāja līdz toreizējā premjera Valda Dombrovska (V) demisijai. Nākamajā Laimdotas Straujumas veidotajā valdībā, kas tika izveidota 2014.gada sākumā, Dombrovskis ieņēma ekonomikas ministra amatu.

Pagājušajā gadā Dombrovskis nomainīja Zatleru Reformu partijas priekšsēdētāja amatā.

Pirms mēneša Reformu partijas valde pieņēma lēmumu likvidēt partiju un uzsāka politiskā spēka likvidēšanas procesu. Kā skaidroja Dombrovskis, lai gan iepriekš tika pieņemts lēmums par to, ka partija turpinās savu darbību, tomēr nepietiekošā biedru skaita dēļ nācās izšķirties par likvidēšanos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu