Liepiņš turpmāk nemēģinās iekļūt Saeimas sēžu zālē; sola vērsties tiesā pret valsti

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

12. Saeimas deputāts Dainis Liepiņš (Latvijas Reģionu apvienība), kuru ceturtdien Valsts policijas darbinieki neielaida Saeimas sēžu zālē, turpmāk tajā iekļūt nemēģinās.

Liepiņš norādīja, ka plāno vērsties tiesā pret Latvijas valsti, lai panāktu, ka lēmums par viņa nelaišanu Saeimas sēžu zālē tiek atcelts. Skaidrojot juridisko procedūru, deputāts norādīja, ka sākumā viņam ar iesniegumu jāvēršās Saeimas Prezidijā. Prezidijs savukārt iesniegumu varētu izskatīt aptuveni mēneša laikā, bet pēc atzinuma saņemšanas Liepiņš vērsīsies tiesā.

«Sēžu zālē es, protams, vairs nemēģināšu iekļūt. Es nenodarbojos ar cirku. Šobrīd attieksmi esmu izrādījis, kā arī savu juridisko attieksmi ir izrādījuši Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (Nacionālā apvienība) un Saeimas Prezidijs,» pauda Liepiņš.

Viņš pieļauj, ka

«savas taisnības» panākšanai tiesā viņam varētu būt nepieciešami vairāki gadi,

lai izietu visas tiesu instances. «Man nav citas iespējas,» piebilda deputāts.

Jau ziņots, ka ceturtdien policijas darbinieki neielaida Saeimas sēžu zālē deputātu Liepiņu.

Liepiņš, iesaistoties diskusijās ar policijas darbinieku, uzstājīgi prasīja parādīt priekšnieka pavēli, kas ļautu policistiem šādi rīkoties.

Rezultātā Liepiņš palika Saeimas sēžu zāles apmeklētāju zonā, kur viņu uzmanīja vairāki policijas darbinieki.

Tāpat ziņots, ka Liepiņš, kurš nedrīkst piedalīties Saeimas sēdēs, pagājušajā ceturtdienā atteicās pamest plenārsēžu zāli, tādēļ parlamenta prezidijs un frakciju padome pieņēma lēmumu izsludināt Saeimas sēdes pārtraukumu līdz nākamajai ceturtdienai.

Saeimas Kārtības rullis paredz, ka gadījumā, ja Saeima piekrīt kriminālvajāšanas sākšanai pret Saeimas locekli, attiecīgais Saeimas loceklis zaudē tiesības piedalīties Saeimas un tās komisiju, kā arī citu to institūciju sēdēs, kurās Saeima viņu ir ievēlējusi vai apstiprinājusi, līdz kriminālvajāšanas izbeigšanai vai līdz brīdim, kad stājas spēkā notiesājošs tiesas spriedums. Tāpat Saeimas Kārtības rullī teikts, ka deputātam mēnešalgu izmaksā piecdesmit procentu apmērā.

Februārī Saeima vienbalsīgi piekrita Liepiņa krimināllietas turpmākai iztiesāšanai. Liepiņam ir izvirzīta apsūdzība septiņos noziedzīgos nodarījumos par to, ka viņš norādījis nepatiesas ziņas likumā noteiktajā ienākumu, īpašuma, darījumu un cita mantiska rakstura deklarācijā. Saskaņā ar apsūdzību šie noziedzīgie nodarījumi izdarīti laika posmā no 2010.gada 1.aprīļa līdz 2012.gada 28.jūnijam.

Kriminālprocesa pieteikums Jelgavas tiesā saņemts 2013.gada 1.jūlijā. Savukārt 2014.gada februārī sākta tiesas izmeklēšana. Jelgavas tiesa informē, ka apsūdzētais Liepiņš savu vainu neatzīst un lietā tiek veikta pierādījumu pārbaude un turpinās tiesas izmeklēšana.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu