Ameriks: aptuveni 30 mājām Rīgā vajadzīga nopietna iejaukšanās

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgā pašreiz ir aptuveni 30 mājas, kam nepieciešama nopietna iejaukšanās, un ar to īpašniekiem tiek strādāts, intervijā aģentūrai BNS sacīja Rīgas vicemērs Andris Ameriks.

Šie namīpašumi apzināti pēc tam, kad martā Torņakalnā iebruka dzīvojamā māja.

Tāpat Ameriks norādīja, ka kopumā Rīgā no PSRS laikiem, neskaitot jaunos projektus, ir 5200 daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas. No tām nepilnus četrus tūkstošus apsaimnieko «Rīgas namu pārvaldnieks». Nepilns pusotrs tūkstotis māju ir vai nu privāto apsaimniekotāju ziņā vai arī tos apsaimnieko paši dzīvokļu īpašnieki.

«Neviena no šīm mājām jaunāka nepaliek. Kardinālu māju saglabāšanu var veicināt tikai siltināšana, kas paredz fasāžu renovāciju, logu nomaiņu, jumtu savešanu kārtībā. Ja to dara par tiem līdzekļiem, ko var samaksāt paši dzīvokļu īpašnieki, tad tas notiek tik lielā mērā, cik mēs paši esam bagāti. Šajās mājās vairāk nekā 95% dzīvokļu ir privatizēti, savukārt pati māja nav pārņemta dzīvokļu īpašnieku valdījumā,» tā Ameriks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu