Eirobarometrs: Latvijas jaunieši aktīvāk par saviem vienaudžiem ES piedalās vēlēšanās

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas jaunieši aktīvāk par saviem vienaudžiem Eiropas Savienībā (ES) piedalās pašvaldības, valsts un ES vēlēšanās, liecina jaunākā Eirobarometra aptauja.

Vaicāti, vai pēdējo trīs gadu laikā ir piedalījušies jebkādās politiskās vēlēšanās pašvaldības, reģionālā, valsts vai ES līmenī, 56% Latvijas jauniešu norādījuši, ka piedalījušies vēlēšanās pašvaldības līmenī, 68% - valsts līmenī, bet 35% - ES līmenī.

Salīdzinājumam - 47% jauniešu ES norādījuši, ka piedalījušies vēlēšanās pašvaldības līmenī, 43% valsts līmenī, bet 31% - ES līmenī.

Tikmēr 37% ES jauniešu norādījuši, ka pēdējo trīs gadu laikā piedalījušies vēlēšanās reģionālā līmenī, kamēr Latvijā - 4%.

Tāpat 19% ES jauniešu norādījuši, ka pēdējo trīs gadu laikā nav vispār piedalījušies vēlēšanās. Latvijas jaunieši šādu variantu atzīmējuši vien 10% gadījumu. Tomēr 16% ES jauniešu norādījuši, ka vēlēšanās nav piedalījušies tādēļ, ka to laikā nav bijuši pietiekami veci, lai to darītu. Latvijā šādu variantu izteikuši 13% jauniešu.

Savukārt 2% ES jauniešu nespēja atbildēt, vai ir balsojuši. Latvijā - 1%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu