Neviens no Nepālā apzinātajiem Latvijas valstspiederīgajiem nav cietis zemestrīcē

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Neviens no Nepālā apzinātajiem Latvijas valstspiederīgajiem nav cietis zemestrīcē, pastāstīja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretārs Ivars Lasis.

Nepālā atrodas 41 Latvijas valstspiederīgais. Neviena no šīm personām nav cietusi zemestrīcē. Ar visām personām izdevies sazināties vai citādi noskaidrot, ka Latvijas iedzīvotāji nav cietuši.

Ārlietu ministrija informē, ka Katmandu lidosta ir atsākusi darbu, kas nozīmē, ka personas, kuras vēlas izbraukt no Nepālas, tuvāko dienu laikā to varēs izdarīt arī ar avioreisiem no Katmandu lidostas.

Ministrija aicina tos Latvijas valstspiederīgos, kuri vēlas izceļot no Nepālas ātrāk nekā iepriekš plānots, sazināties ar attiecīgo aviokompāniju vai savu ceļojumu aģentūru, lai plānotu izbraukšanu no Nepālas.

Tikai pēc tam iedzīvotājiem vajadzētu doties uz Katmandu lidostu, ja tas ir droši. Līdz tam ceļotāji tiek aicināti nodrošināties ar pārtiku un ūdeni, kā arī palikt viesnīcās, pārliecinoties, ka apmešanās vietā ir droši.

Cilvēki tiek aicināti pārliecināties, ka mobilo tālruņu un portatīvo datoru baterijas ir uzlādētas. Jāņem vērā, ka valstī ir apgrūtināti mobilie sakari, īpaši ārpus galvaspilsētas.

Personas kuras atgriešanos Latvijā plāno caur Indiju, tiek aicinātas sazināties ar Indijas vēstniecību Katmandu par Indijas vīzas noformēšanu.

Ja ceļotājiem pazuduši dokumenti vai nepiecešama finanšu palīdzība, lūdzam par to informēt Ārlietu ministrijas Konsulāro departamentu, zvanot uz diennakts mobilo tālruni ārkārtas situācijām +371 26337711 vai rakstot uz e-pastu: palidziba@mfa.gov.lv.

Konsulāro palīdzību varēs saņemt ar Katmandu esošo Eiropas Savienības dalībvalstu vēstniecību starpniecību - Dānijas, Vācijas, Somijas, Apvienotās Karalistes un Francijas vēstniecībās.

Kā norāda ministrija, regulārā aviosatiksme uz Katmandu ir atsākusies, tādēļ Eiropas Savienības pilsoņu evakuācija no Nepālas pašlaik netiek plānota.

Latvijas ceļotāji tiek aicināti sekot līdzi aktuālajai informācijai vietējos plašsaziņas līdzekļos.

Kā ziņots, Nepālu sestdien satricinājušajā 7,9 magnitūdu zemestrīce gājuši bojā vairāk nekā 2300 cilvēki, paziņojusi Iekšlietu ministrija.

Zemestrīce notikusi 77 kilometrus uz ziemeļrietumiem no galvaspilsētas Katmandu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu