Saeimā saņemts iesniegums par Kalnmeiera virzīšanu ģenerālprokurora amatam

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Saeimā saņemts Augstākās tiesas (AT) priekšsēdētāja Ivara Bičkoviča iesniegums par pašreizējā ģenerālprokurora Ērika Kalnmeiera kandidatūras virzīšanu apstiprināšanai ģenerālprokurora amatā uz vēl vienu termiņu.

Saeimas Prezidijs šodien nolēma šo jautājumu nodot izskatīšanai parlamenta Juridiskajā komisijā.

Kā ziņots, Tieslietu padome 20.aprīlī slēgtā balsojumā atbalstīja Kalnmeiera kandidatūras virzīšanu ģenerālprokurora amatam.

Prokuratūras likumā noteikts, ka AT priekšsēdētājam pirms ģenerālprokurora amata kandidāta virzīšanas Saeimas balsojumam šī kandidatūra jāsaskaņo ar Tieslietu padomi.

Kalnmeiera pilnvaru termiņš beidzas 11.jūlijā. Ģenerālprokuroru pēc AT priekšsēdētāja priekšlikuma, kas saskaņots ar Tieslietu padomi, amatā ieceļ Saeima uz pieciem gadiem.

Jau vēstīts, ka Bičkovičs kā ģenerālprokurora amata kandidātu nolēma virzīt pašreizējo ģenerālprokuroru Kalnmeieru, nevis Latvijas Prokuroru biedrības prezidentu Jāni Ilsteri.

Bičkovičs žurnālistiem skaidroja, ka regulāri sekojis līdzi publiskajā telpā un ikdienā saņemtajai informācijai par prokuratūras darbu piecu gadu laikā, lai arī AT priekšsēdētājam nav ne kontroles, ne pārraudzības funkciju pār prokuratūras darbu.

Tiekoties ar abiem kandidātiem - Kalnmeieru un prokuroru Ilsteri -, kā arī izvērtējot iespējamās alternatīvas, Bičkovičs guvis pārliecību, ka prokuratūras līdzšinējais darbs ir vērtējams pozitīvi un tas vērsts uz prokuratūras attīstību. AT priekšsēdētājs ir pārliecināts, ka, nominējot Kalnmeieru, arī turpmāk tiks nodrošināta prokuratūras attīstība.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu