Trešdaļa vecāku nav skaidrojuši bērniem, kā izvairīties no seksuāliem pāridarījumiem

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Shutterstock

Aptuveni trešdaļa jeb 36% Latvijas vecāku nav pārrunājuši ar saviem bērniem to, kā izvairīties no seksuāliem pāridarījumiem, liecina nodibinājuma «Centrs Dardedze» veiktās aptaujas dati.

Jautāti par bērnu vecumu, kad šis temats ģimenēs apspriests, 63% aptaujāto 5 līdz 11 gadus veco bērnu vecāki pauduši, ka bērns bijis vecumā no 7 līdz 10 gadiem.

«Pētījumu dati liecina, ka vidēji 1 no 5 bērniem Eiropā kļūst par seksuālās vardarbības upuri. Lielākoties - 53% gadījumu - vecāki atzinuši, ka sarunas laikā runājuši par situācijām, kurās bērna drošību varētu apdraudēt svešs, bērnam nepazīstams cilvēks, taču pētījumi apliecina, ka dzimunoziedznieki lielākoties jeb 70 līdz 85% gadījumu ir bērnam zināmi, pazīstami cilvēki,» uzsver «Centrs Dardedze» vadītājs Mārtiņš Egle.

Centra speciālisti norāda, ka sekas, kādas piedzīvo seksuālā vardarbībā cietis bērns, ir daudz plašākas par fiziskā ķermeņa robežu pārkāpšanu - cieš bērna psiholoģiskā veselība un tiek traumētas spējas veidot uzticības pilnas attiecības ar cilvēkiem visa mūža garumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu