Ločmelei-Luņovai noliekot mandātu, vērtēs Zolitūdes komisijas vietnieka amata nepieciešamību

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Saeimā tiek apsvērti vairāki risinājumi Zolitūdes traģēdijas parlamentārās izmeklēšanas komisijas vietnieka amatam, ja pašreizējā priekšsēdētāja vietniece, parlamentāriete Regīna Ločmele-Luņova (S) noliks deputātes mandātu.

Parlamentārās izmeklēšanas komisijas priekšsēdētājs Ringolds Balodis (NSL) aģentūrai LETA norādīja, ka pašlaik jautājums par citu priekšsēdētāja vietnieku nav aktuāls, jo joprojām Ločmele-Luņova ieņem šo amatu. Taču tā kā ir publiski ir izskanējusi informācija par deputātes plāniem nolikt mandātu, tad viņš norāda, ka Zolitūdes traģēdijas parlamentārās izmeklēšanas komisija ir pirmā izmeklēšanas komisija, kura ir ievēlējusi arī priekšsēdētāja vietnieku. Saeimas Kārtības rullis priekšsēdētāja vietnieka ievēlēšanu paredz nepieciešamības gadījumā, un, mainoties situācijai, būs jāizsver, vai šis amats ir nepieciešams.

Balodis arī norādīja, ka komisijā visaktīvākais ir deputāts Artuss Kaimiņš (LRA), taču komisijas priekšsēdētājs nepauda konkrētu atbalstu Kaimiņa ievēlēšanai priekšsēdētāja vietnieka amatā. Komisijas vadītāja prioritāte pašlaik ir likuma grozījumu pieņemšana, kas ļautu izmeklēšanas galaziņojumu apstiprināt ar balsu vairākumu, mainot pašreizējo prasību pēc komisijas deputātu vienprātības.

Kā ziņots, Ločmele-Luņova nolēmusi nolikt Saeimas deputāta mandātu saistībā ar lietu par izvairīšanos no nodokļu nomaksas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu