Nacionālajā aizsardzības akadēmijā uzņems 95 karavīrus

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas Nacionālajā aizsardzības akadēmijā 2015./2016.studiju gadā uzņems 95 karavīrus, pastāstīja Aizsardzības ministrijā (AM).

Paredzēts, ka studiju programmā «Komandējošā sastāva virsnieks» tiks uzņemti 30 kadeti ar jau iegūtu augstāko izglītību bakalaura līmenī, bet programmā «Virsnieka speciālista pamatkurss» plānots uzņemt piecus augstskolu absolventus. Trijās profesionālās augstākās izglītības bakalaura studiju programmās akadēmija uzņems 60 kadetus, no kuriem desmit kadeti militāro izglītību varēs iegūt programmā «Gaisa spēku militārā vadība». Savukārt programmā «Sauszemes spēku militārā vadība» uzņems 35 kadetus, bet programmā «Jūras spēku militārā vadība» - 15 kadetus.

Kandidātu dokumentu pieņemšana studijām aizsardzības akadēmijā jau ir sākusies, un tā notiks līdz pat 31.jūlijam.

Jau vēstīts, ka Latvijas Nacionālā aizsardzības akadēmija piektdien, 8.maijā, rīkos Atvērto durvju dienu, kurā ikviens interesents varēs apgūt informāciju par studiju iespējām akadēmijā Atvērto durvju sāksies plkst.11 ar akadēmijas rektora pulkveža Egila Leščinska uzrunu. Aizsardzības nozares pārstāvji informēs klātesošos par militārās karjeras un izglītības iespējām, studiju programmām akadēmijā.

Interesenti varēs aktīvi piedalīties un kadetu vadībā praktiski darboties speciāli sagatavotos apskates laukumos. Dažādas Nacionālo bruņoto spēku vienības demonstrēs apbruņojumu un informēs par dienestu bruņotajos spēkos. Notiks arī vienību paraugdemonstrējumi, bet dienas izskaņā varēs baudīt bezmaksas pusdienas lauka virtuvē.

Gan pasākuma aktīvās daļas dalībnieki, gan tie, kas aktīvajā daļā piedalīties nevēlēsies, varēs pārrunāt interesējošos jautājumus par studijām Nacionālajā aizsardzības akadēmijā ar studiju programmu direktoriem.

Akadēmijas durvis topošajiem kadetiem būs atvērtas jau no plkst.10:30.

Latvijas Nacionālā aizsardzības akadēmija ir vienīgā Latvijas augstākā militārā mācību iestāde, kuras uzdevums ir sagatavot profesionāli izglītotu komandējošo un militāro speciālistu sastāvu Latvijas valsts aizsardzības nozarei.

Studijas ir bez maksas. Studiju laikā kadeti ir pilnā valsts apgādē, kadetiem maksā karavīra algu, uzturdevas kompensāciju, dzīvokļa īres kompensāciju, nodrošina karavīra sociālās garantijas, izmitināšanu dienesta viesnīcā un iespēju izmantot Sporta kluba kompleksu. Pēc akadēmijas absolvēšanas ir garantēta dienesta vieta Nacionālo bruņoto spēku vienībās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu