Rīgā norisināsies ES Militārās komitejas izbraukuma sēde

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

4. un 5.maijā Rīgā paredzēta Eiropas Savienības (ES) Militārās komitejas izbraukuma sēde, kurā notiks gatavošanās 19.maija ES Militārās komitejas bruņoto spēku komandieru sanāksmei un jūnija Eiropadomes diskusijai par aizsardzību, informēja Aizsardzības ministrijā.

ES Militārās komitejas izbraukuma sēdē diskutēs par ES Kopējās drošības un aizsardzības politikas efektivitātes un redzamības palielināšanu, militāro spēju attīstību, kā arī Eiropas aizsardzības rūpniecības konkurētspējas veicināšanu. Militārā komiteja apspriedīs arī tādus Latvijas aizsardzības jomai būtiskus jautājumus kā ES un NATO praktiskā sadarbība, jūras drošības veicināšana, kā arī kiberaizsardzības spēju attīstība.

Pasākuma laikā ES Militārās komitejas pārstāvjus iepazīsies ar šā brīža situāciju reģionā Latvijas perspektīvā, kā arī ar Latvijas pieredzi kiberaizsardzības spēju stiprināšanā, Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcijas (CERT.LV) un Kiberzemessardzes vienības spējām.

Ar ES Militārās komitejas pārstāvjiem tiksies Nacionālo bruņoto spēku komandieris Raimonds Graube. Sēdes dalībnieki apmeklēs Nacionālo bruņoto spēku Apvienoto štābu un dosies izbraucienā ar «Skrundas» klases patruļkuģi.

ES Militārās komitejas izbraukuma sēde pulcēs ES valstu militāros pārstāvjus ES, no kuriem daļa pārstāv arī NATO. Pasākumā piedalīsies arī ES Militārās komitejas priekšsēdētājs, Francijas Bruņoto spēku ģenerālis Patriks Derusjē. Latviju ES Militārās komitejas izbraukuma sēdē pārstāvēs Latvijas militārais pārstāvis ES un NATO ģenerālmajors Andis Dilāns.

ES Militārās komitejas diskusijas parasti koncentrējas uz militāro spēju attīstību un ES militārajām misijām un operācijām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu