Saeimas svinīgā sēde notiks Latvijas Nacionālajā teātrī

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas 25.gadadienai veltītā Saeimas svinīgā sēde 4.maijā notiks Latvijas Nacionālajā teātrī, pavēstīja Saeimas Preses dienests.

Plānots, ka Saeimas svinīgajā sēdē uzrunu teiks Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, Lietuvas parlamenta priekšsēdētāja Loreta Graužiniene (Loreta Graužinienė), Igaunijas parlamenta prezidents Eiki Nestors (Eiki Nestor) un Islandes parlamenta priekšsēdētājs Einars K. Gudfinsons (Einar K. Guðfinnsson).

Pēc svinīgās sēdes notiks svētku koncerts, kurā muzicēs Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris un Valsts akadēmiskais koris «Latvija» diriģenta Māra Sirmā vadībā, kā arī maestro Raimonds Pauls un Rīgas Doma kora skolas audzēkņi. Koncertā skanēs latviešu komponistu skaņdarbi.

Saeimas svinīgajā sēdē aicināti piedalīties Valsts prezidents Andris Bērziņš, visi atjaunotās Latvijas Valsts prezidenti, 12.Saeimas deputāti, Augstākās padomes deputāti, kuri balsoja par Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanu, un visu Saeimas sasaukumu priekšsēdētāji, kā arī Ministru kabineta locekļi un citas Saeimas apstiprinātās amatpersonas.

Tāpat uz svinīgo sēdi aicināts ārvalstu diplomātiskais korpuss, Latvijas neatkarības kustības aktīvisti, tradicionālo konfesiju un garīdzniecības pārstāvji, kā arī Zolitūdes traģēdijas glābšanas darbos iesaistītie glābēji, 5.Jauniešu saeimas deputāti, kuri būs ieguvuši nākotnes politiķa titulu, un citi.

Saeimas svinīgā sēde 4.maijā Latvijas Nacionālajā teātrī sāksies plkst.12. Sēdi un koncertu tiešraidē translēs Latvijas Televīzija un Latvijas Radio.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu