Šodien pāri Eiropas Savienībai plīvo Latvijas karogs

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

4.maijā plkst. 8.30, atzīmējot Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanas 25. gadadienu, Rīgas radio un televīzijas tornī klātesot Ministru prezidentei Laimdotai Straujumai tika pacelts sarkanbaltsarkanai Latvijas karogs.

Ministru prezidente L.Straujuma: «Latvijas karogs lai šodien tiek pacelts par godu tam, ka Latvijas tauta ir spējīga arī turpmākajos gados daudz sasniegt. Mums ir Latvijā talantīgi jaunieši, ir entuziasma pilni cilvēki, kas savu darbu izdara pēc labākās sirdsapziņas un dzīvo ar patiesu vērtību mēru. Lai Latvijas karogs šodien plīvo viņiem par prieku un iedvesmu!»

Rīgas radio un televīzijas tornis ir 368 metrus augsts un tas ir augstākais tornis Eiropas Savienībā. Karoga pacelšanā piedalījās Ministru prezidente un video konkursa «Mūsu 4.maija deklarācija» dalībnieki. Karoga pacelšanu filmēja no helikoptera, un video būs skatāms jau plkst. 15.30 uz lielā ekrāna pie Brīvības pieminekļa. «Mūsu Latvijai un tautai - pāri virsotnēm, cauri miglai un mākoņiem - pretī saulei, visos laikos un augstumos!» vēl Aldis Pauga no «Baltic Helicopters».

Pirms 25 gadiem 1990. gada 4. maijā Latvijas PSR Augstākā Padome pieņēma deklarāciju «Par Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanu», ar kuru atjaunoja 1922. gadā pieņemto Satversmi. Pēc pieciem gadu desmitiem Latvija Republika atkal kļuva par neatkarīgu un demokrātisku valsti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu