Vējonis: mieru spēj nodrošināt gudra politika, kuru balsta pietiekams militārs spēks

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Mieru mums spēj nodrošināt gudra politika, kuru balsta pietiekams militārs spēks, pirmdien, 4.maijā, Nacionālo bruņoto spēku dienas parādē Jelgavā sacīja aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis.

«Mēs vēlamies dzīvot mierā. Un mieru mums spēj nodrošināt gudra politika, kuru balsta pietiekams militārs spēks. Un mēs esam pietiekami spēcīgi šodien un būsim vēl spēcīgāki rīt – Latvijas karavīri mūsu drošības sardzē stāv plecu pie pleca ar saviem sabiedrotajiem,» uzsvēra ministrs.

Pēc viņa vārdiem, pēdējā gada laikā mēs pārliecinājāmies, ka arī XXI gadsimtā draudi ir tikpat reāli un drūmi, kā visos iepriekšējos.

«Mēs, Eiropā, visi domājām, ka divi pasaules kari un miljoniem zaudētu dzīvību ir pēdējā mācību stunda visiem politiķiem un valstīm. Mēs kļūdījāmies un pēdējā gada laikā visas demokrātijas valstis ir atzinušas, to, ko [prezidents Jānis] Čakste teica pirms gandrīz simts gadiem – diplomātiskajiem centieniem un līgumiem ir tikai tik liels spēks, cik spēcīgs ir to militārais balsts,» sacīja aizsardzības ministrs.

Jau ziņots, ka bruņotie spēki 2012.gadā aizsāka jaunu tradīciju - katru gadu kādā no Latvijas novadiem valsts Neatkarības atjaunošanas dienā iepazīstināt iedzīvotājus ar bruņotajiem spēkiem, organizējot īpašu NBS dienu. Šogad 4.maijā - Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas 25.gadadienā – NBS diena norit Zemgalē, Jelgavā.

Nākamgad Latvijas Nacionālo bruņoto spēku diena notiks Krāslavā.

Pirms 25 gadiem 1990.gada 4.maijā Latvijas PSR Augstākā Padome pieņēma deklarāciju «Par Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanu», ar kuru atjaunoja 1922.gadā pieņemto Satversmi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu