Ziedu nolikšanu pie Brīvības pieminekļa vēro vairāki simti cilvēku

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vairāki simti cilvēku šodien pulcējās pie Brīvības pieminekļa, lai vērotu Latvijas neatkarības atjaunošanas dienai veltīto ziedo nolikšanas ceremoniju.

Ziedus pie Brīvības pieminekļa nolika valsts augstākās amatpersonas - Valsts prezidents Andris Bērziņš, Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK), Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V), bijušie Valsts prezidenti, valdības pārstāvji, Augstākās padomes deputāti, kuri balsoja par Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanu, ārvalstu diplomātiskais korpuss, Saeimas deputāti, Nacionālo bruņoto spēku vadība un sabiedrisko organizāciju pārstāvji.

Vairākiem cilvēkiem, kuri nolika ziedus, rokās bija arī Ukrainas karogi.

Pēc tam, kad amatpersonas nolika ziedus, klātesošie vienojās himnas dziedāšanā. Tad arī iedzīvotāji devās nolikt ziedus, kas daudziem bija sarkanbaltsarkanajās Latvijas karoga krāsās.

Uz šo pasākumu pulcējās daudzas ģimenes ar bērniem, kā arī vecāka gadagājuma cilvēki, tāpat pasākumu vēroja arī pilsētas viesi.

Kā ziņots, šodien, Latvijas Republikas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas 25.gadadienā, Rīgā paredzēta plaša kultūras pasākumu programma, tostarp svinīgais pasākums pie Brīvības pieminekļa un kompozīcijas «Ziedu Latvija» veidošana.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu