«Baltijas Mediju aliansei» pērn samazinājies apgrozījums un peļņa

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Mediju koncerns SIA «Baltijas Mediju alianse» (BMA) pērn strādājis ar 13 614 132 eiro apgrozījumu un nopelnījis 74 090 eiro, liecina «Firmas.lv» informācija.

BMA apgrozījums 2014.gadā, salīdzinot ar 2013.gadu, samazinājies par 12%, savukārt peļņa sarukusi par 13%. 2013.gadā BMA apgrozīja 15 510 228 eiro un nopelnīja 85 560 eiro.

Gada pārskata vadības ziņojumā teikts, ka apgrozījuma samazinājums ir galvenokārt saistīts ar ieņēmumu samazinājumu darījumos ar Lietuvu un Igauniju. Lai gan arī tīrā peļņa ir samazinājusies, bruto peļņa pērn ir augusi. Vadība cenšas samazināt izdevumus, kas saistīti ar TV programmu izplatīšanu, izmantojot satelīta tehnoloģijas, un izstrādā koncepciju par programmu izplatīšanu caur virszemes sakaru līnijām.

2014.gadā daži BMA meitasuzņēmumi strādājuši ar peļņu, daži - ar zaudējumiem. Tomēr kopumā esot redzama pozitīva tendence. Uzņēmuma vadība uzskata, ka ekonomiskā situācija uzlabosies un meitasuzņēmumi savā darbībā sasniegs peļņu.

2015.gadā nolūkā palielināt neto apgrozījumu uzņēmuma vadība centīsies, lai nepieļautu BMA izplatīto televīzijas kanālu apraides pārtraukšanu jebkādu iemeslu dēļ un pievērsīs uzmanību kompānijas imidža uzlabošanai. Šogad plānots palielināt kopējo neto apgrozījumu no pamatdarbības par 10%, kā arī veikt pasākumus meitasuzņēmumos izdevumu samazināšanai, lai sasniegtu ievērojamu peļņu nākamajā gadā.

SIA «Baltijas Mediju alianse» reģistrēta 2007.gadā. Tās pamatkapitāls ir 3 579 523 eiro (2 515 700 latu). Tā uz pusēm pieder Oļegam Solodovam un Aleksejam Pļasunovam.

BMA mediju auditorijai piedāvā televīzijas kanālus PBK, «1.Baltijas Muzikālais kanāls», «NTV Mir» «REN TV», iknedēļas avīzes «MK Latvija» un «MK Igaunija», kā arī mobilo TV «MASSmedia».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu