Belēvičs izsniedzis vēl vienu aizdevumu viena miljona eiro apmērā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS) pērn izsniedzis vēl vienu aizdevumu viena miljona eiro apmērā, liecina Valsts ieņēmumu dienestā iesniegtā amatpersonas deklarācija par pagājušo gadu.

Jau ziņots, ka, stājoties amatā, Belēvičs deklarējis izsniegtus aizdevumus 3 440 804 eiro apmērā. Ministrs kopumā bija izsniedzis četrus aizdevumus. Lielākais no tiem bija gandrīz 2,8 miljonus eiro liels. Tāpat viņš izsniedzis aizdevumus 377 757 eiro, 208 708 eiro un 60 000 eiro apmērā.

Šiem izsniegtajiem aizdevumiem klāt nācis aizdevums viena miljona eiro vērtībā.

Kopumā veselības ministrs izsniedzis aizdevumus vairāk nekā 4,4 miljonu eiro apmērā.

Pērn Belēvičs nopelnījis 11773 eiro. Lielāko ieņēmumu daļu veido ministra alga - 4752 eiro, kā arī alga, ko viņam izmaksājusi SIA «Saules aptieka» - 3660 eiro. 116 eiro lielu honorāru Belēvičam pērn izmaksājis arī laikraksts «Lauku Avīze».

Kopumā veselības ministrs deklarējis septiņus zemes īpašumus - vienu Iršu pagastā un sešus zemes gabalus Ādažu novadā. Tāpat viņš deklarējis divus kopīpašumā esošus dzīvokļus Rīgā.

Belēvičs joprojām ir kapitāldaļu turētājs sešos uzņēmumos. Uzņēmumā «Blankenfelde» veselības ministram pieder 14 500 kapitāldaļas 412 635 eiro vērtībā. Tāpat ministram 2845 eiro vērtībā pieder daļas SIA «Divezeri», SIA «Baltic phnarma service» ministram pieder daļas 1422 eiro vērtībā, bet SIA «OV 13» viņam pieder daļas 2845 eiro vērtībā. Šo uzņēmumu juridiskā adrese ir viena - Rīgā, Ojāra Vācieša ielā 13.

Uzņēmumā JVB ministram pieder daļas 99 400 eiro vērtībā un uzņēmumā «Genera» daļas 1494 eiro vērtībā.

Tāpat Belēvičs deklarējis 31 635 eiro lielus uzkrājumus AS «Swedbank» un pie veiktajiem darījumiem deklarējis 30 000 eiro kā daļēju aizdevuma dzēšanu.

Jau ziņots, ka Belēvičs izsniedzis aizdevumus 3 440 804 eiro apmērā, liecina informācija Valsts ieņēmumu dienestā iesniegtajā amatpersonas deklarācijā par 2014.gadu.

Kā ziņots,

Belēvičs aizdevumos izsniegtos 3,44 miljonus eiro kā aizdevumu ieguldījis sev piederošajās firmās.

Kā pastāstīja Belēvičs, pēc viņam piederošās aptieku ķēdes «Mēness aptieka» un «Saules aptiekas» pārdošanas viņš iegūtos līdzekļus kā aizdevumus ieguldījis sev piederošajās firmās - zemnieku saimniecībā (ZS) «Zemitāni», kas nodarbojas ar briežkopību, SIA «Blankenfelde», kas nodarbojas ar mākslas kolekciju uzturēšanu, kā arī līdzekļi aizdoti SIA «Divezeri», kas nodarbojas ar nekustamo īpašumu attīstīšanu.

Kā norādīja veselības ministrs, ap 90% no aizdotās summas nonākusi ZS «Zemitāni» attīstībā. Šobrīd Belēvičs vairs nav «Zemitānu» īpašnieks.

Kā skaidroja Belēvičs, «Zemitāni» ir «Saules aptiekas» meitasuzņēmums, bet aptiekas īpašnieks ir veselības ministra dēls Artūrs Belēvičs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu