Līdz ģenerālprokurora atzinumam Dreimane netiks pārcelta citā amatā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Līdz ģenerālprokurora atzinumam saistībā ar valsts noslēpuma pielaides atņemšanu Valsts kancelejas direktorei Elitai Dreimanei, viņa netiks rotēta uz citu amatu, otrdien žurnālistiem apliecināja Ministru prezidente Laimdota Straujuma.

«Šobrīd es gaidu [ģenerālprokurora Ērika] Kalnmeiera kunga atzinumu, un tad arī darbosimies. Līdz atzinumam nekas nenotiks,» viņa sacīja.

LTV raidījums «Panorāma» iepriekš vēstīja, ka Straujuma Dreimanei piedāvājusi pāriet darbā uz Kultūras ministriju, tomēr viņa no piedāvājuma atteikusies.

Jau ziņots, ka Dreimane ģenerālprokuroram Ērikam Kalnmeieram aprīļa beigās pārsūdzēja Satversmes aizsardzības biroja (SAB) lēmumu anulēt speciālo pielaidi valsts noslēpuma objektam. Ģenerālprokuratūrai atbilde jāsniedz 30 dienu laikā.

Aģentūrai BNS Dreimane iepriekš sacīja, ka gadījumā, ja arī ģenerālprokurora lēmums būs viņai nelabvēlīgs un spēkā paliks SAB lēmums par pielaides valsts noslēpumam atņemšanu, viņa vērsīsies Eiropas Cilvēktiesību tiesā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu