Trūcīgajiem dienas laikā izdala vairāk nekā 1827 pārtikas pakas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Biedrība «Latvijas Sarkanais krusts» šodien 11 punktos izdalījusi 1827 pārtikas pakas trūcīgajiem, pastāstīja biedrības Pārtikas komplektu izdales projekta vadītāja Alla Žarkova.

Visvairāk paku izdalīts tieši Rīgā un citās lielajās pilsētās, savukārt pagastos un novados Sarkanais Krusts pārtikas pakas sāks dalīt rīt, stāstīja Žarkova. Viņa norādīja, ka šobrīd vēl ir grūti novērtēt pārtikas paku pieprasījumu.

Vaicāta, vai biedrība saņēmusi kādas sūdzības par pārtikas paku izdali, Žarkova sacīja, ka saņemtas vairākas sūdzības no maznodrošinātajiem iedzīvotājiem. Viņi sūdzējušies, ka pārtikas pakas tiek izdalītas tikai personām ar trūcīgā statusu.

Tikmēr Latvijas Samariešu apvienība šodien Rīgā izdalījusi ap 40 pārtikas paku, un atsaucība esot liela, aģentūrai LETA pastāstīja organizācijas pārstāve Agita Kraukle. Visvairāk pārtikas paku saņemt nākušas ģimenes ar bērniem.

Aģentūra LETA sazinājās arī ar Garkalnes dienas centru, kurā norādīja, ka interese par pārtikas pakām šodien tur nav bijusi liela un šeit izdalītas vien četras pārtikas pakas. Centra pārstāvji gan prognozē, ka tuvākajā laikā aktivitāte varētu pieaugt.

Jau ziņots, ka trūcīgiem iedzīvotājiem visā Latvijā no šodienas plānots nodrošināt pārtikas pakas.

Vienas pārtikas pakas vērtība ir 7,99 eiro, un gadā plānots izdalīt aptuveni 534 200 paku. Iepirkumā par pārtikas paku piegādāšanu uzvarējusi AS «Dobeles dzirnavnieks».

Vienā pārtikas pakā būs pilnpiena pulvera iepakojums, makaroni, rīsi, griķi, manna, kviešu milti, gaļas konservi, auzu pārslas, rapšu eļļa un cukurs. Katrs produkts paredzēts svarā no 0,25 līdz vienam kilogramam.

Palīdzības pakas varēs saņemt 480 vietās visā Latvijā. Tās izsniegs personām, kuras no pašvaldības būs saņēmušas izziņas par trūcīgas personas statusu, vai arī gadījumos, kad persona nonākusi krīzes situācijā. Savukārt izziņā tiks atzīmēts, ka pārtikas paka saņemta, un citā vietā atkārtoti to saņemt nebūs iespējams. Ja personai izziņa par trūcīgā statusu izsniegta uz trīs mēnešiem, tā varēs saņemt divas pārtikas pakas šo trīs mēnešu laikā, ja izziņa izsniegta uz pusgadu - četras pārtikas pakas.

Savukārt, ja personai izsniegta izziņa par krīzes situāciju, trīs mēnešu laikā tā varēs saņemt divas pārtikas pakas. Tiesa, viena persona mēnesī nevarēs izņemt vairāk par vienu pārtikas paku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu