Par vairākiem pieļautiem pārkāpumiem no amata atceļ zvērinātu tiesu izpildītāju Granti

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Pagājušajā nedēļā tieslietu ministra pienākumu izpildītājs Guntis Belēvičs (ZZS) nolēma atcelt no amata zvērinātu tiesu izpildītāju Ritu Granti.

Kā informēja Tieslietu ministrijas preses sekretāre Līva Rancāne, zvērinātai tiesu izpildītājai tika piemērots bargākais sods, proti, atcelšana no amata, ņemot vērā izdarītos pārkāpumus, kas saistīti ar kaitējuma nodarīšanu valsts un privātpersonu interesēm, kā arī zvērinātu tiesu izpildītāju institūta prestižam.

Tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (VL-TB/LNNK) 8.aprīlī ierosināja disciplinārlietu pret Granti, ko Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju disciplinārlietu komisija skatīja 16.aprīļa sēdē. Komisija konstatēja vairākus zvērinātas tiesu izpildītājas pieļautos pārkāpumus, tostarp visu Vidzemes apgabaltiesas konkrēta iecirkņa lietvedībā esošo izpildu lietu nenodošanu, vairāku izpildu lietu bez tiesiska pamatojuma pārsūtīšanu citam zvērinātas tiesu izpildītājas iecirknim, kā arī izpildu lietvedības izbeigšanu bez izpildes, kaut arī netika segts parāds Uzturlīdzekļu garantiju fonda administrācijai.

Komisijas ieskatā tiesu izpildītājas pārkāpumi nav savienojami ar šī amata pienākumu izpildi. Tāpat Komisija uzskatīja, ka ar cita disciplinārsoda piemērošanu nav iespējams novērst turpmākos zvērinātas tiesu izpildītājas darbības pārkāpumus, un šī gada 22.aprīlī tā lēma ierosināt tieslietu ministram zvērinātas tiesu izpildītājas Ritas Grantes atcelšanu no amata.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu