Ar ziedotāju palīdzību cer uz Latviju atvest un sniegt palīdzību 48 karā cietušiem Ukrainas bērniem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ar ziedotāju palīdzību cer uz Latviju atvest un sniegt sociālo rehabilitāciju 48 Ukrainas bērniem, kuri cietuši karā un zaudējuši kādu no vecākiem.

Kā šodien preses konferencē par labdarības akciju «Kara bērni» stāstīja Rotari kluba «Rīdzene» prezidente Mairita Solima, palīdzību Ukrainas karā cietušajiem bērniem plānots sniegt, vācot ziedojumus.

Ziedot labdarības akcijas mērķiem var labdarības organizācijas «Ziedot.lv» mājaslapā, kā arī iegādājoties biļetes uz labdarības koncertu, kurš notiks 6.jūlijā Jūrmalā, Dzintaru koncertzālē. Visi koncertā savāktie līdzekļi tiks novirzīti bērnu rehabilitācijai.

Koncertā piedalīsies Inese Galante, Sergejs Jēgers, Sonora Vaice, Dmitro Popovs no Ukrainas, Armands Siliņš, Kārlis Lācis, Raimonds Tiguls, Katrīna Paula Felsberga, Jānis Stībelis, Oleksijs Demčenko no Ukrainas, Liāna Langa, Biruta Ozoliņa, Liepājas Simfoniskais orķestris, koris «Kamēr», Rīgas Doma meiteņu koris «Tiara», kā arī diriģenti Aira Birziņa, Jānis Liepiņš un Atvars Lakstīgala.

Koncerta režisors ir Andrejs Žagars, scenārija autore - Nora Ikstena, mākslinieciskā producente - Indra Rubene. Koncerta vadītāji būs Andrejs Žagars un Liene Jakovļeva.

Ar LMT atbalstu koncertu plānots translēt arī citur Eiropā.

Projekta organizatori cer, ka izdosies savākt 48 000 eiro, lai sniegtu palīdzību karā cietušajiem bērniem. Vienas biļetes cena ir no 10 līdz 50 eiro.

Bērni Latvijā varētu ierasties septembrī vai oktobrī. Kā stāstīja Solima, sadarbībā ar Latvijas vēstniecību Ukrainā izveidots saraksts ar 48 bērniem, kuriem palīdzība nepieciešama visvairāk - viņi zaudējuši kādu no vecākiem. Bērni, kuriem tiks sniegta palīdzība, būs vecumā no astoņiem līdz 16 gadiem, un viņi nacionālajā rehabilitācijas centrā «Vaivari» uzturēsies 10-14 dienas. Viena bērna rehabilitācija izmaksās no 500 līdz 600 eiro.

Labdarības iniciatīvas un koncerta iniciatore ir Latvijas Rotari klubu apvienība, savukārt projekta patronese ir Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu