Visā Latvijā aicina apmeklēt ugunsdzēsēju depo

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Atzīmējot Latvijas ugunsdzēsības 150.gadadienu un svinot Ugunsdzēsēju un glābēju dienu, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) aicina ikvienu šodien un rīt, 18.maijā, apmeklēt ugunsdzēsēju depo visā Latvijā.

Atvērto durvju dienas laikā būs iespējams iepazīties ar ugunsdzēsēju glābēju ikdienu, apskatīt VUGD tehniku, izmēģināt, cik sver ugunsdzēsēju ekipējums, un pamēģināt arī to, vai iespējams 30 sekunžu laikā uzģērbt ugunsdzēsēju glābēju aizsargtērpu. Tāpat ugunsdzēsēji sniegs atbildes uz visiem interesējošajiem jautājumiem, un būs iespējams nofotografēties ar VUGD tehniku un pašiem ugunsdzēsējiem.

Šodien no plkst.10 līdz 17 depo varēs apmeklēt ikviens interesents, savukārt 18.maijā depo varēs apmeklēt izglītības iestāžu audzēkņi.

Rīgā atklās piemiņas zīmi ugunsdzēsējiem

Rīgā šodien plkst.13 skvērā pretim Latvijas Ugunsdzēsības muzejam, Rīgā, notiks Latvijas Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbiniekiem veltītas piemiņas zīmes atklāšana. Piemiņas zīmi atklās Latvijas Ugunsdzēsēju savienības valdes pārstāvji un Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta priekšnieks Oskars Āboliņš.

Pasākumā uzstāsies ugunsdzēsēju orķestris. Pēc atklāšanas ikviens būs aicināts uz Latvijas Ugunsdzēsības muzeju apskatīt ekspozīciju un iepazīties ar VUGD organizēto Atvērto durvju dienas programmu.

2018.gadā šajā vietā, atzīmējot Latvijas Valsts proklamēšanas 100.gadadienu, tiks atklāts ugunsdzēsības dienesta darbiniekiem veltīts piemineklis, un ikviens aicināts iesaistīties ar tā izveidi saistītajos pasākumos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu