Kardināls Pujats Zolitūdes traģēdijas izmeklēšanas komisijā sāk moralizēt par homoseksualitāti

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Rebeka Žeire / LETA

Eiropas Savienība atrodas uz morāles krustcelēm, jo «pat tādi režīmi kā hitlerisms un staļinisms» neiedrošinājās homoseksualitāti pacelt valsts politikas līmenī, šodien Zolitūdes traģēdijas parlamentārās izmeklēšanas komisijas sēdē pauda Romas katoļu baznīcas kardināls Jānis Pujats.

Komisijas priekšsēdētājs Ringolds Balodis (NSL) kardinālam norādīja, ka komisijas sēdē tiek spriests par Zolitūdes traģēdiju, un Pujats drīzumā noslēdza savu runu.

Vēlāk deputāts Artuss Kaimiņš (LRA) interesējās, vai geji nonāks ellē, uz ko Pujats sacīja, ka kristīgo konfesiju piederīgajiem ir zināma atbilde saskaņā ar Svētajiem Rakstiem. Viņš gan nesniedza tiešu atbildi, piebilstot, ka «pašreiz es netiesāju nevienu šai gadījumā, jo Dievam var būt savs precīzs skatījums, bet rīcības normas mums ir zināmas».

Kardināls Pujats arī uzsvēra, ka valstī notiekošajam nav tikai tehniski cēloņi, bet arī dziļāki - saistīti ar cilvēka morālo dzīvi.

Pievēršoties Zolitūdes traģēdijai, viņš norādīja, ka traģēdijas lielākais zaudējums ir bojāgājušie un tuviniekiem lielākais mierinājums ir ticība Dievam un dvēseles nemirstībai. Viņš uzsvēra, ka par ticības nepieciešamību ir jārunā arī ar jauniešiem un ir vērts nodzīvot kaut vienu dienu pēc likuma «mīlēt tuvāko kā sevi pašu».

Kā ziņots, Zolitūdes lielveikala «Maxima» traģēdijas parlamentārās izmeklēšanas komisija darbu plāno noslēgt šā gada septembrī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu