Koalīcijas partijas atbalstīs Kalnmeiera pārvēlēšanu ģenerālprokurora amatā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Valdošās koalīcijas politiskie spēki atbalsta pašreizējā ģenerālprokurora Ērika Kalnmeiera apstiprināšanu ģenerālprokurora amatā uz vēl vienu pilnvaru termiņu. Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) un tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (VL-TB/LNNK) šodien pēc koalīcijas partiju sanāksmes uzsvēra, ka koalīcijas deputāti atbalstīs Kalnmeiera kandidatūru Saeimas balsojumā.

Saeima par Kalnmeiera pārvēlēšanu ģenerālprokurora amatā lems ceturtdien, 21.maijā.

Iepriekš atbalstu Kalnmeiera kandidatūrai pauda arī Saeimas Juridiskā komisija.

Kalnmeiers, runājot par savām prioritātēm, pagājušajā nedēļā komisijas sēdē norādīja, ka

galvenā prioritāte būtu nodrošināt vienmērīgumu un stabilu prokuratūras darbu.

Viņš uzskata, ka aizvadītajos piecos gados prokuratūra strādājusi vienmērīgi, rezultāti ir stabili un nav nekādi būtiski kritiskumi bijuši. Protams, kā jebkurā iestādē, bijušas arī neveiksmes.

«Ir ievērota politiskā neitralitāte un objektivitāte, lai arī var strīdēties par atsevišķām lietām, taču domāju, ka prokuratūra šos kritērijus veiksmīgi ir izpildījusi,» uzsvēra Kalnmeiers.

Otra prioritāte, ņemot vērā valsts ekonomiskā stāvokļa un budžeta prognozes turpmākajiem trīs gadiem, ir nepieļaut rezultātu pasliktināšanos, jo tas ir tiešā veidā saistīts ar iespēju, ka varētu atsākties cilvēku pastiprināta aiziešana pensijā.

Viņš uzskata, ka prokuratūras darbs ir apmierinošs un atbilstošā līmenī. Viņaprāt, ir svarīgi šo līmeni noturēt un neizvirzīt abstraktus mērķus, jo turpmākie gadi būšot smagi.

Kalnmeiera pilnvaru termiņš beidzas 11.jūlijā.

Ģenerālprokuroru pēc Augstākās tiesas priekšsēdētāja priekšlikuma, kas saskaņots ar Tieslietu padomi, amatā ieceļ Saeima uz pieciem gadiem.

Tieslietu padome iepriekš slēgtā balsojumā atbalstīja Kalnmeiera kandidatūras virzīšanu ģenerālprokurora amatam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu