Piedegot ēdienam, ugunsgrēkā cieš 14 gadus vecs jaunietis

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Vakar Madonas novada Aronas pagastā, piedegot ēdienam, ugunsgrēkā cietis 14 gadus vecs jaunietis, TVNET informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Vakar plkst. 17.39 VUGD saņēma izsaukumu uz Aronas pagastu, kur no kāda dzīvojamās mājas dzīvokļa nākuši dūmi. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka četrstāvu dzīvojamās mājas ceturtā stāva dzīvoklī piededzis ēdiens 0,1 kvadrātmetra platībā un ugunsgrēks likvidēts pirms VUGD ierašanās. Tomēr ugunsgrēkā cietis 14 gadus vecs jaunietis, kurš saindējās ar degšanas produktiem un tika hospitalizēts.

VUGD aicina iedzīvotājus neatstāt bez pieskatīšanas ēdienu uz plīts, jo, līdzīgi kā minētajā situācijā, tas var novest pie ugunsnelaimes. VUGD iesaka mājās uzstādīt dūmu detektorus, jo tas ir viens no vienkāršākajiem veidiem, kā laikus pamanīt iespējamo ugunsnelaimi un līdz ar to pasargāt savas mājas un līdzcilvēkus no briesmām.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 28 izsaukumus. Vakardien tika dzēsti 13 ugunsgrēki, veikti 12 glābšanas darbi un saņemti trīs maldinājumi. Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks.

Vakar glābšanas darbu laikā ugunsdzēsēji glābēji izglāba divus cilvēkus. Viena 80 gadus veca sieviete Rīgā, Raiņa bulvārī, bija pakļuvusi zem trolejbusa. Ugunsdzēsēji glābēji ar tehnikas palīdzību pacēla trolejbusu, izvilka cietušo sievieti un nodeva viņu neatliekamās medicīniskās palīdzības mediķiem.

Savukārt Aleksandra Čaka ielā Rīgā ugunsdzēsēji glābēji steidzās palīgā 63 gadus vecai sievietei, kurai roka bija iesprūdusi starp dīvāniem. Iekļūstot dzīvoklī caur logu, ugunsdzēsēji glābēji atbrīvoja sievietes roku un nodeva viņu neatliekamās medicīniskās palīdzības mediķiem.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās dzēst ugunsgrēkus, kuros dega atkritumi, maisi ar pelniem, sadzīves mantas, ventilācijas sistēma, virtuves iekārta un ūdens sildītājs, grīda un siena, kūpinātava, trīs dārza mājas un bez uzraudzības atstāts ēdiens uz plīts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu