ES Austrumu partnerības Mediju konference

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvija kā Eiropas Savienības (ES) Padomes prezidējošā valsts 21. un 22. maijā Rīgā rīko vienu no svarīgākajiem prezidentūras ārpolitiskajiem augsta līmeņa pasākumiem - Austrumu partnerības (AP) samitu. Dienu pirms samita, 20.maijā, tiek rīkota Pirmā Austrumu partnerības mediju konference: mediju loma Austrumu partnerībā.

Šajās dienās Rīgā notiek Pirmā Austrumu partnerības mediju konference, kurā piedalās vairāk nekā 350 dalībnieku - mediju jomas eksperti, politikas veidotāji, pētnieki un pilsoniskās sabiedrības pārstāvji, diskutējot par izaicinājumiem mediju brīvības jomā un meklējot risinājumus mediju vides uzlabošanai.

Konferences galvenais mērķis ir rūpīgi izstrādāt rekomendācijas mediju nozares uzlabošanai Austrumu partnerības reģionā, kā arī panākt sistemātiskāku, regulārāku un koordinētāku atbalstu vārda brīvībai partnerības reģionā.

Konference varētu kļūt par pastāvīgu forumu, kurā apspriest svarīgus jautājumus un mediju problēmu risinājumus, ieskaitot noteiktus ES atbalsta veidus Austrumu partnerības kontekstā. Konferences rezultātus, kā arī attiecīgās politikas rekomendācijas vārda brīvības un mediju atbalstam izvirzīs konferences secinājumos par turpmāko darbību.

Starp konferences īpašajiem viesiem būs ES Kaimiņattiecību politikas un paplašināšanās sarunu komisārs Johanness Hāns (Johannes Hahn), bijusī Latvijas Valsts prezidente un Madrides kluba prezidente Vaira Vīķe-Freiberga, Latvijas kultūras ministre Dace Melbārde, Eiropas Padomes cilvēktiesību komisārs Nils Muižnieks, Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas mediju brīvības pārstāve Dunja Mijatoviča (Dunja Mijatović) un Kaimiņattiecību politikas un paplašināšanās sarunu direkcijas vadītājs Eiropas Komisijā Kristians Danielsons (Christian Danielsson).

Pirmajā AP mediju konferencē, kuru organizē Latvijas prezidentūra ES Padomē sadarbībā ar Eiropas Komisiju un ES Ārējās darbības dienestu, diskutēs par izaicinājumiem mediju brīvības jomā un meklēs risinājumus mediju integritātes sekmēšanai un mediju vides uzlabošanai AP reģionā.

Konference noritēs trīs sesijās. Pirmajā sesijā tiks analizēta mediju vide AP valstīs, tostarp arī tiesiskās, regulējošās un politiskās vides problēmas un mediju godīgums. Otrajā sesijā eksperti diskutēs par noturīgiem medijiem un mediju lomu, nodrošinot brīvu objektīvas informācijas plūsmu sarežģītos apstākļos. Trešajā, noslēdzošajā sesijā dalībnieki izvērtēs turpmāko rīcību - kā reaģēt uz izaicinājumiem medijiem, analizēs ES palīdzību AP reģionā un diskutēs par to, kā palielināt iespējamo ieguldījumu, lai uzlabotu plašsaziņas līdzekļu vispārējo vidi partnervalstīs.

19.maijā notiks konferences īpašais pasākums, kurā Eiropas Demokrātijas fonds piedāvās ieskatu tā veiktajā priekšizpētē par krievvalodīgajiem medijiem AP reģionā un ārpus tā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu