Atgādinot par lasīšanu, norisināsies Lasīšanas dienas zibakcija

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Atgādinot par lasītprasmes un lasītprieka nozīmīgumu personības izaugsmē, 29.maijā norisināsies Lasīšanas dienas zibakcija, pavēstīja Latvijas Universitātes (LU) Preses centrs.

Iedzīvotāji visā Latvijā aicināti izvēlēties mīļāko grāmatu, piemērotāko vietu, uzaicināt draugus un laikā no plkst.12.15 līdz 12.20 no jebkuras vietas Latvijā vienuviet lasī katrs savu līdzpaņemto grāmatu vai e-grāmatu lasītājos. Tie, kas grib sanākt lasīt kopā vienuviet Rīgā, aicināti ierasties plkst.12 Esplanādē pie Raiņa pieminekļa, līdzi ņemot savu grāmatu.

Lasīšanas dienu iesāks Latvijas Universitātes Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes dekāna profesora Andra Grīnfelda un Apgāda «Zvaigzne» vadītājas Vija Kilblokas uzruna Esplanādē pie Raiņa pieminekļa plkst.12, lai plkst.12.15 dotu startu Lasīšanas dienas piecām minūtēm visā Latvijā.

Akcijas dalībnieki arī aicināti pēc Lasīšanas dienas publicēt fotogrāfiju no kopīgās lasīšanas «Twitter» ar mirkļbirku #LatvijaLasa vai jāiesūta fotogrāfija no kopīgas lasīšanas pa e-pastu lasisanasdiena@lu.lv, lai iekļautu to Lasīšanas dienas fotogalerijā un apliecinātu savu līdzdalību jau trešajā kopīgajā Lasīšanas dienā Latvijā.

Pasākumu rīko Latvijas Universitātes Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultāte un Apgāds «Zvaigzne ABC».

Lasīšanas diena ir daļa no ESF projekta «Atbalsta programmu izstrāde un īstenošana sociālās atstumtības riskam pakļauto jauniešu atbalsta sistēmas izveidei», kuru īstenoja LU Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultāte sadarbībā ar sešām Latvijas augstskolām, 15 pašvaldībām, 39 izglītības iestādēm, piecām nevalstiskajām organizācijām un Valsts izglītības un satura centru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu