ES Austrumu partnerības samita ietvaros pieņems tā dēvēto Rīgas deklarāciju

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien ES Austrumu partnerības samitā Rīgā tiks pieņemts paziņojums jeb tā dēvētā Rīgas deklarācija, kas noteiks ES un Austrumu partnerības attiecības turpmākajos gados. Deklarācijas saturs vēl nav zināms, kaut gan iepriekš izskanējis, ka Azerbaidžāna un Baltkrievija to neparakstīs, ja dokumentā būs nosodīts Krievijas iebrukums Ukrainā un Krimas aneksija.

Šobrīd ES un Austrumu partnerības valstu līderu starpā notiek aktīvas sarunas cerībā vienoties par galvenajiem jautājumiem Rīgas deklarācijā. Visticamāk, tās ilgs līdz pat sarunu noslēgumam aptuveni plkst.13.30. Baltkrievijas un Azerbaidžānas delegācijām varētu būt iebildumi pret Krievijas nosodīšanu deklarācijas tekstā par tās īstenoto Krimas aneksiju.

Tiek sagaidīts, ka deklarācijā tiks skarti jautājumi, kas saistīti ar Krievijas agresiju Ukrainā, Gruzijas, Ukrainas un ES bezvīzu režīmu, kā arī izvērtēts Austrumu partnerības ietvars.

Ceturtdien un piektdien Rīgā notiek Eiropas Savienības Austrumu partnerības samits, kuru Latvija rīko kā pašreizējā ES Padomē prezidējošā valsts.

Viena no Latvijas prioritātēm prezidentūras laikā ir sadarbība ar Austrumu partnerības valstīm - Armēniju, Azerbaidžānu, Baltkrieviju, Gruziju, Moldovu un Ukrainu. Organizējot samitu, Latvija aktīvi virzīs Austrumu partnerības politiku ES līmenī, tā sekmējot šo valstu tuvināšanos ES, kā arī īstenos savas nacionālās intereses, attīstot divpusējo sadarbību ar reģiona valstīm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu