Rīgā parakstīs līgumus par finansiālu atbalstu Ukrainai € 1,8 miljardu apmērā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Plānots, ka saprašanās līgums un aizdevuma līgums, kuri paredzēti, lai atbalstītu Ukrainas ekonomikas stabilizāciju un plašu reformu programmu valstī, tiks parakstīti Latvijas prezidentūras galvenajā norises vietā - Latvijas Nacionālajā bibliotēkā (LNB).

Plānots, ka saprašanās līgums un aizdevuma līgums, kuri paredzēti, lai atbalstītu Ukrainas ekonomikas stabilizāciju un plašu reformu programmu valstī, tiks parakstīti Latvijas prezidentūras galvenajā norises vietā - Latvijas Nacionālajā bibliotēkā (LNB). €

Paredzēts, ka līgumus parakstīs Eiropas Komisijas (EK) viceprezidents eiro un sociālā dialoga jautājumos Valdis Dombrovskis (V), Ukrainas finanšu ministre Natālija Jaresko, kā arī Ukrainas Nacionālās bankas vadītāja Valērija Gontareva.

Līgumos iekļauti nosacījumi, ar kādiem Ukraina varēs saņemt 1,8 miljardus eiro Eiropas Savienības (ES) finansējuma.

Kā aģentūrai LETA iepriekš pastāstīja Dombrovskis, ja viss ies pēc plāna, ES pirmos 600 miljonus eiro Ukrainai varētu izmaksāt šī gada vidū, otros - gada nogalē, bet trešos - nākamā gada sākumā.

LETA jau ziņoja, ka aizdevumi 1,8 miljardu eiro apmērā papildinās 2010. un 2014.gadā apstiprināto makrofinansiālo palīdzību 1,61 miljarda eiro apjomā.

ES Padome EK priekšlikumu bez grozījumiem apstiprināja šā gada 31.martā, bet Eiropas Parlaments to veica 25.martā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu