Cēsu mērs: pilsētā rindu jautājumi uz bērnudārziem ir atrisināti

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Cēsīs rindu jautājumi uz bērnudārziem ir atrisināti; plānota arī vairāku skolu apvienošana, intervijā aģentūrai BNS pastāstīja Cēsu mērs Jānis Rozenbergs.

«Runājot par bērnudārziem, kopumā esam atrisinājuši rindu jautājumus. 2008.gadā labā nozīmē bija liels lēciens demogrāfijas ziņā, bet tas nenozīmē, ka mēs kaut ko jaunu celsim. Piemēram, pagājušajā gadā vienā skolā, kurā bija četras grupiņas, atvērām vēl piekto. Ar minimālām investīcijām padarījām pieejamāku šo pakalpojumu. Iespējams nākamajā gadā būs tāds pat risinājums jāveido,» viņš reica.

Rozenbergs arī skaidroja, ka pašvaldība ir pieņēmusi lēmumu attiecībā uz skolu tīkla sakārtošanu, piemēram, uz Cēsu pamatskolas un Cēsu 2.vidusskolas bāzes veidojot jaunu skolu – Cēsu vidusskolu.

«Šobrīd strādājam pie izglītības stratēģijas nākamajam periodam. Iepriekšējā stratēģija bija vairāk fokusēta uz infrastruktūras attīstību, jo tā iepriekšējos 50 gados bija noplicināta, bet tagad mēs vairāk skatāmies uz saturu – kādā veidā celt satura kvalitāti, pedagogu kvalitāti, bet, protams, būs arī kāda infrastruktūras sadaļa,» pauda Cēsu mērs.

Raksturojot kopējo izglītības kvalitāti, Rozenbergs norādīja, ka Cēsīs tā ir augsta. «Cēsis ir vienīgā pilsēta ārpus Rīgas, kur ir divas valsts ģimnāzijas. Valsts ģimnāzijas statusu piešķir, vērtējot skolēnu sasniegumus olimpiādēs, zinātniskajās konferencēs utt. Abas ģimnāzijas ir allaž Latvijas skolu reitingu augšgalā,» teica mērs.

Rozenbergs arī pauda prieku par vecāku dibinātu izglītības iestādi «Cēsu Jaunā sākumskola», kura meklē citādas pedagoģiskās metodes kā bērniem un skolēniem mācīt zināšanas. Arī šī izglītības iestāde ir kā magnēts vairākām ģimenēm par savu dzīves vietu izvēlēties Cēsis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu