Austrumu partnerības samitu Rīgā atspoguļo 750 žurnālistu no 40 valstīm

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: eu2015.lv

Eiropas Savienības (ES) Austrumu partnerības samita norises Rīgā atspoguļo vairāk nekā 750 žurnālisti no vairāk nekā 40 valstīm, zināja Latvijas prezidentūras ES Padomē sekretariātā.

Prezidentūras komunikācijas un sabiedrisko attiecību departamenta vadītāja Linda Jākobsone informēja, ka kopumā uz samitu akreditējušies aptuveni 750 žurnālisti no vairāk nekā 40 valstīm. Mediji ieradušies no ES un Austrumu partnerības valstīm. Tāpat tiek pārstāvēta Japāna, Ķīna, Norvēģija un Serbija.

Daži žurnālisti izcelsmes ziņā ir arī no Austrālijas, Brazīlijas vai Bahamām, taču tas gan nenozīmējot, ka viņi strādā šo valstu medijos. No akreditētajiem žurnālistiem 470 ir rakstošie, 140 operatori un 33 fotogrāfi.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka ceturtdien un piektdien Rīgā notiek Eiropas Savienības Austrumu partnerības samits, kuru Latvija rīko kā pašreizējā ES Padomē prezidējošā valsts.

Viena no Latvijas prioritātēm prezidentūras laikā ir sadarbība ar Austrumu partnerības valstīm - Armēniju, Azerbaidžānu, Baltkrieviju, Gruziju, Moldovu un Ukrainu. Organizējot samitu, Latvija aktīvi virzīs Austrumu partnerības politiku ES līmenī, tā sekmējot šo valstu tuvināšanos ES, kā arī īstenos savas nacionālās intereses, attīstot divpusējo sadarbību ar reģiona valstīm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu