Tiešraide: medicīnas pieejamības uzlabošanas iespējas vēža pacientiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

25.maijā veselības ministrs Dr. Guntis Belēvičs rīko diskusiju «Veselības aprūpes pakalpojumu pieejamības uzlabošana vēža pacientiem».

Diskusija tiek rīkota, lai kopā ar onkoloģijas jomas speciālistiem analizētu Veselības ministrijas prioritāti – uz pacientu vērstu onkoloģisko aprūpi –, kā arī kopīgi meklētu risinājumus situācijas uzlabošanai. Plānots diskutēt par tā dēvētā zaļā koridora funkcionalitāti un iemesliem, kādēļ pacienti pēc skrīninga izmeklējumiem vai pirmajiem simptomiem netiek virzīti ārstēšanas saņemšanai paātrinātā kārtībā. Diskusijas laikā ikvienam būs iespēja ekspertiem uzdot savus jautājumus.

Jau ziņots iepriekš, ka 2015. gadu Veselības ministrija pasludinājusi par Onkoloģiskās modrības gadu, kura ietvaros paredzēta virkne pasākumu, lai veicinātu agrīnu onkoloģisko slimību diagnostisku, savlaicīgu un efektīvu pacientu ārstēšanu un aprūpi, kā arī iespējami novērstu saslimšanas riskus ar dzīvesveidu saistītām vēža formām. Tāpat veselības ministrs Dr. Guntis Belēvičs ir uzdevis valsts sekretārei Solvitai Zvidriņai kopīgi ar nozares speciālistiem darba grupā izvērtēt veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību onkoloģiskajiem pacientiem, ņemot vērā gaidīšanas rindas uz valsts apmaksātiem diagnostiskajiem izmeklējumiem, ārstu speciālistu konsultācijām, kā arī ārstēšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu