Ždanokas rīkotais pikets pie LNB noslēdzies; tā dalībnieki izklīst

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Eiropas Parlamenta deputātes, Latvijas Krievu savienības (LKS) līderes Tatjanas Ždanokas rīkotais pikets pie Latvijas Nacionālās bibliotēkas, kur norisinās Austrumu partnerības samits, noslēdzies, un tā dalībnieki pamazām izklīst, novēroja aģentūra BNS.

Pie LNB piketēja aptuveni 70 LKS aktīvisti - galvenokārt vecāka gadagājuma cilvēki.

Pasākuma organizatori prasīja «apturēt konfrontāciju, novērst lielu karu, vienoties par jauniem ES un Krievijas ekonomiskās un politiskās līdzāspastāvēšanas noteikumiem, kas pilnībā izslēgtu militārus konfliktus nākotnē».

Tāpat tika prasīts mainīt Austrumu partnerības stratēģiju, ievērojot visu tās dalībnieku un Krievijas intereses. Piketētājiem rokās ir plakāti ar karikatūrām, kā arī dažādiem saukļiem latviešu un angļu valodā. Atnākuši arī cilvēki ar Krievijas karodziņu, Rīgas domes simboliku un Georga lentām. Pasākuma norises vietā bija ieradies arī nacionālboļševiks Vladimirs Lindermans un viens no LKS aktīvistiem Jakovs Pliners.

Pēc Plinera aicinājuma, piketētāji krievu valodā skandēja saukli: «Mieru Eiropā, mieru Ukrainā!»

Tāpat dažādi pasākuma dalībnieki sacīja uzrunas atnākušajiem cilvēkiem krievu valodā, kā arī tiek dziedātas dziesmas, piemēram, PSRS laikā slavenā dziesma «Lai vienmēr būtu saule!».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu