Atzīmējot krūšu veselības dienu, jau piekto gadu notiks rozā lentītes gājiens

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien, atzīmējot krūšu veselības dienu, jau piekto gadu notiks rozā lentītes gājiens, lai pievērstu sabiedrības uzmanību krūšu veselībai, informēja organizatoru pārstāve Tanita Tamme.

Gājiens sāksies plkst.14 un norisināsies maršrutā no Brīvības pieminekļa līdz «Arēnai Rīga».

Savukārt reģistrēšanās gājienam notiks pie Brīvības pieminekļa no plkst.13 līdz 14.30. Visi reģistrētie dalībnieki pēc tam piedalīsies balvu izlozē, kas notiks «Arēnā Rīga».

Plkst.13 notiks informatīvi izklaidējošs pasākums pie Brīvības pieminekļa, kur piedalīsies gan dažādi mākslinieki, gan arī nozares speciālisti. Sievietēm pēc 50 gadu vecuma būs iespēja pārbaudīt krūšu veselību mobilajā mamogrāfā, savukārt ikviena sieviete neatkarīgi no vecuma ir aicināta apmeklēt krūšu pašpārbaudes apmācības telti.

Šogad pasākumā uzstāsies grupa «Credo», dziedātāja Sonora Vaice ar grupu «Melo M», grupa «Bunch of Gentlemen», dziedātāja Diāna Pīrāgs, dziedātāja Elizabete Zagorska, vokālā grupa «Framest», meiteņu saksofonu kvartets «The Green land», deju grupa «Ritms» un Argentīnas tango deju studijas «TangoStudio» vadītāji Aigars Stirna un Marija Okružnova.

Tāpat iedvesmojošus vārdus teiks veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS), Latvijas Onkoloģijas centra Krūts ķirurģijas nodaļas vadītājs Jānis Eglītis, krūts vēža pacienšu atbalsta biedrības «VITA» dibinātāja Sarmīte Baltkāje un citi.

Savukārt plkst.16 notiks rozā lentītes basketbola spēle starp Latvijas un Ķīnas sieviešu izlasēm. Šogad pirms spēles «Arēna Rīga» notiks īpašs pasākums - Latvijas veļas ražotāja «Lauma Lingerie» modes skate sadarbībā ar Latvijas Bodibildinga, fitnesa un bodifitnesa federāciju un mākslinieci Annu Zīriņu.

Jau ziņots, ka aptuveni 1100 Latvijas sievietēm gada laikā tiek diagnosticēts krūts vēzis, savukārt aptuveni 400 sieviešu no šīs slimības mirst ik gadu, aģentūrai LETA pēc informatīvās kampaņas «Pārbaudi krūtis, lai dzīvotu!» atklāšanas teica Eglītis.

Viņš norādīja, ka aptuveni trešdaļa no atklātajiem krūts vēža gadījumiem tiek diagnosticēta 3. un 4.stadijā. Pozitīva tendence gan vērojama 1.stadijā atklāta krūts vēža skaita pieaugumā. Eglītis to skaidroja ar skrīninga programmu aktīvāku izmantošanu, kā arī sieviešu pašu apziņu, ka pārbaudīt savu krūšu veselību ir nepieciešams.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu