Lems par militārajām mācībām ar vairāk nekā 1000 ārvalstu militārpersonu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ministru kabinets (MK) otrdien, 26.maijā, lems par militārajām mācībām, kurās piedalīsies vairāk nekā 1000 ārvalstu militārpersonu. MK rīkojuma projektā teikts, ka no 1. līdz 26.jūnijam Igaunijā, Latvijā, Lietuvā un Polijā norisināsies militārās mācības «Saber Strike 2015». Šogad militārās mācības uzņemošā valsts ir Lietuva.

Militārās mācības «Saber Strike 2015» ir apvienotās sauszemes un gaisa spēku mācības, kurās piedalās bruņoto spēku vienības no Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, ASV, Polijas, Lielbritānijas, Somijas, Dānijas, Vācijas, Francijas, Itālijas, Portugāles, Ungārijas, Slovākijas, Horvātija, Kanādas un Norvēģijas. Mācības ir nepieciešamas, lai pilnveidotu NATO valstu savstarpējo sadarbību, sagatavotu un pilnveidotu bruņoto spēku vienību spējas konvencionālo operāciju veikšanā, kā arī pilnveidotu aizsardzības nozares, civilo valsts un pašvaldību institūciju sadarbību uzņemošās valsts atbalsta operāciju laikā, realizējot atbilstošu sabiedroto militāro un atbalsta vienību uzņemšanu un izvietošanu valsts teritorijā.

Plānots, ka militārajās mācībās «Saber Strike 2015» Latvijā piedalīsies vairāk nekā 1000 ārvalstu militārpersonu.

Saskaņā ar likuma «Latvijas Nacionālo bruņoto spēku piedalīšanās starptautiskajās operācijās» 9.panta pirmo daļu lēmumu par Latvijas Nacionālo bruņoto spēku vienību piedalīšanos kopējās militārajās mācībās Latvijas teritorijā, ja mācībās piedalās vairāk par 500 ārvalstu militārpersonām, pieņem MK.

Starptautiskās militārās mācības Latvijas teritorijā notiek atbilstoši 1949.gada 4.aprīļa Ziemeļatlantijas līgumam, kas pieņemts un apstiprināts Saeimā 2004.gada 26.februārī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu