Latvija varētu paplašināt ekonomisko sadarbību ar Kataru

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvija vēlas attīstīt un veidot regulāru politisko dialogu ar Kataru, ņemot vērā, ka 2016.gadā apritēs jau 20 gadi kopš diplomātisko attiecību nodibināšanas, tiekoties ar Kataras Valsts ārlietu ministru Halidu bin Mohammedu al Atiju norādījis ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V).

Abi ministri šodien tikās Kataras pilsētā Dohā, lai pārrunātu valstu divpusējās attiecības, aģentūru LETA informēja Latvijas Ārlietu ministrijā.

Rinkēvičs uzsvēris, ka Latvija vēlas paplašināt ekonomisko sadarbību ar Kataru, īpaši tirdzniecības jomā, veidojot līgumisko bāzi, parakstot Līgumu par ekonomisko sadarbību un sadarbību lauksaimniecības jomā.

Ministrs arī akcentējis, ka Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības (ES) Padomē laikā īpaša uzmanība ir pievērsta ES un Līča Sadarbības padomes attiecību uzlabošanai, kā arī politisko attiecību veicināšanai ar Līča valstīm.

Latvijas un Kataras diplomātiskās attiecības tika nodibinātas 1996.gada 10.decembrī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu