Par avārijas izraisīšanu alkohola reibumā darbs jāpamet Rēzeknes prokuroram Škutānam

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Par autoavārijas izraisīšanu alkohola reibumā darbu nācies pamest Rēzeknes rajona prokuroram Andrim Škutānam, vēsta TV3 raidījums «Nekā personīga».

Pirms mēneša Škutāns 2,5 promiļu reibumā vadījis automašīnu «Saab» un iekļuvis ceļu satiksmes negadījumā Rēzeknē, Atbrīvošanas alejā, uz tilta pāri dzelzceļam. Automašīna notaranējusi nost divus metrus no tilta un apgāzusies uz jumta.

Policija apstiprina faktu, ka pie automašīnas stūres sēdējis Škutāns. Tagad pret prokuroru ierosināts kriminālprocess par avārijas izraisīšanu reibumā.

Savukārt pasažiera krēslā sēdējis automašīnas īpašnieks, Rēzeknes pilsētas prokurors Zurabi Karčava, kurš arī bijis alkohola reibumā, vēsta raidījums.

Abi prokurori pēc negadījuma nogādāti slimnīcā.

Par Škutāna iesaisti un lomu negadījumā oficiāli informēta Ģenerālprokuratūra un ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers izsaucis prokuroru pie sevis.

Kalnmeiers raidījumam norāda, ka Škutāns ģenerālprokuratūrā informēts, ka tiek atstādināts. Saskaņā ar likumu viņam piedāvāta iespēja strādāt vai nu administratīvā direktora dienestā vai par prokurora palīgu. «Uzzinot, ka viņš tiks atstādināts no amata pienākumu pildīšanas, persona izvēlējās uzrakstīt atlūgumu, pamest darbu prokuratūrā un šis viņa lūgums tika nekavējoties apmierināts,» skaidro Kalnmeiers.

Tomēr prokurora Karčavas alkohola reibums esot bijis vēl lielāks, nekā Škutānam, 3,2 promiles. Abi arī braukuši Karčavas mašīnā. Par sava transportlīdzekļa vadīšanas uzticēšanu reibumā esošai personai likumā ir paredzēta atbildība, tomēr Kalnmeiers uzskata, ka jāsagaida kriminālprocesa beigas un tad jālemj, vai atbrīvot no amata arī otru prokuroru.

«Viņš jau bija tikai pasažieris automašīnā un uz patreizējo brīdi mūsu rīcībā nav nekādas informācijas par kaut kādiem viņa veiktajiem pārkāpumiem. Bet lai izmeklēšana noskaidro visus saistītos apstākļus, tad vērtēsim. Tie ir cilvēki ar pietiekošu lielu profesionālā darba pieredzi un iepriekš viņi nebija nekādā sliktā nozīmē parādījuši sevi. Tā kā nu...» pauda ģenerālprokurors.

Raidījums arī vēstīja, ka Škutāns īsi pēc negadījuma izkārtojis sava ģimenes drauga Valda Garozas nokļūšanu notikuma vietā un norādījis, ka pie stūres bijis Garoza. Tomēr viņš neesot piekritis uzņemties grēkāža lomu un noliedzis, ka atradies prokuroru automašīnā. Tam neesot arī bijuši nekādi pierādījumi un policija izbeigusi versiju par Garozas vainu avārijā.

Karčava Rēzeknes prokuratūrā strādājis 15 gadus, bet Škutāns - 14.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu