Ploriņam uzdots veikt dienesta reorganizāciju, tai skaitā atbrīvot no darba savas uzticības personas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) vadītājs Armands Ploriņš pēc atkārtotas izvērtēšanas atstāts amatā ar nosacījumu, ka viņam dienestā jāveic reorganizācija un no darba jāatlaiž savas uzticības personas, vēsta TV3 raidījums «Nekā personīga».

Runa varētu būt par Ploriņa vietnieci Renāti Pupeli un Saimnieciskā nodrošinājuma departamenta vadītāju Ēriku Dižgalvi, kurš bija saimniecības pārzinis Veselības ministrijā (VM) laikā, kad Ploriņš tur bija valsts sekretārs, ziņo raidījums.

Neoficiāli esot zināms,

ja Ploriņš neizpilda minēto, viņam ierēdņu rotācijas ietvaros piedāvās citu amatu veselības aprūpes sistēmā.

Šo informāciju gan raidījumam neviens vēl nav apstiprinājis.

Jau ziņots, ka 21.maijā atkārtoti izvērtēta Ploriņa atbilstība amatam. Izvērtēšanā piedalījies veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS), kā arī VM valsts sekretāre Solvita Zvidriņa.

Zvidriņa pastāstīja, ka Ploriņš savu amatu saglabājis, tomēr vērtēšanas komisija lēmusi, ka viņam sava darbība amatā vēl jāpilnveido.

Zvidriņa skaidroja, ka vērtēšanas procesā tika ņemts vērā tas, cik veiksmīgi dienestam izdevās īstenot ātrās palīdzības mašīnu un to vadītāju nodrošināšanu Rīgas reģionam, vienlaicīgi atsakoties no ārpakalpojuma izmantošanas. Kā norādīja valsts sekretāre, pakalpojuma pārņemšana tika īstenota, kā arī tajā aktīvi iesaistījusies ministrija, tomēr no Ploriņa puses nav bijusi pietiekami liela iesaiste, lai viņa darbību novērtētu augstāk.

Arī turpmāk VM uzraudzīs NMPD darbu un jebkurā mirklī var veikt atkārtotu Ploriņa vērtēšanu, sacīja valsts sekretāre.

Nākamreiz tiks vērtēta dienesta pakalpojuma kvalitāte un šoreiz Ploriņš netikšot «turēts pie rokas», kā tās bija iepriekš, pauda Zvidriņa. Viņa arī izteicās, ka ir grūti pateikt, vai atteikšanās no automašīnu ārpakalpojuma būtu pabeigta laikā, ja VM nebūtu tik ļoti iesaistījusies.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu