Rīgā plāno aizliegt izmantot ēku slikto stāvokli aizsedzošos aizsargtīklus

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Rīgas domes (RD) Pilsētas īpašuma komiteja pirmdien atbalstīja ēkas slikto vizuālo vai tehnisko stāvokli aizsedzošo aizsargtīklu izmantošanas aizliegšanu, skaidroja komitejas sēdē.

RD Īpašuma departaments ir ierosinājis pakāpeniski aizliegt dažādu aizsargtīklu vai līdzīgu risinājumu izmantošanu, kas faktiski noslēpj vai aizsedz konkrētās būves vizuālo vai tehnisko stāvokli pasliktinošas pazīmes. Departaments norāda, ka šādi grozījumi papildus motivēs vidi degradējošu būvju un graustu īpašniekus sakārtot būves, tādējādi novēršot Rīgas pilsētvides degradāciju un potenciālu apdraudējumu cilvēku veselībai un dzīvībai.

Departamenta direktors Oļegs Burovs deputātiem pavēstīja, ka pēc saistošo noteikumu stāšanās spēkā izmantot aizsargtīklu varēs tikai būvdarbu laikā.

«Aizsargtīklu varēs izmantot tikai būvdarbu laikā. Ja tas ir grausts, tad var uzlikt dekoratīvo pārsegu, bet arī ne ilgstoši. Mazstāvu ēkām - divi gadi, daudzstāvu ēkām - trīs gadi. Lai nav tā, ka dekoratīvais pārsegs vai aizsargsiets ir uzlikts uz ēkas un ar to nekas netiek darīts. [..] Ja tas tiek uzlikts ārkārtas gadījuma uz divām trīs dienām, nevienu nesodīs. Bet to nevar atstāt mēnešiem,» paskaidroja Burovs.

Departamenta pārstāve Baiba Gailīte aģentūrai BNS pavēstīja, ka tiem, kuri pēc domes saistošo noteikumu spēkā stāšanās brīža nepildīs tos, tiks piemērots administratīvais sods. Par piemērojamā soda apmēru deputāti vēl lems, taču katrs gadījums tiks izvērtēts atsevišķi, piebilda pārstāve.

Aizlieguma piemērošanai ir paredzēts noteikt pārejas periodu līdz 2017.gada 1.septembrim, kas, pēc departamenta uzskata, ir saprātīgs periods visu būvdarbu veikšanai. Līdz 2017.gada septembrim ir trīs būvniecības sezonas.

Jautājums jāizskata vēl Finanšu un administrācijas lietu komitejas, Mājokļu un vides komitejas sēdē, kā arī Rīgas domes sēdē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu