Valsts kontrolei bažas par materiālo vērtību saglabāšanu Gaismas pilī

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Veicot revīziju par Kultūras ministrijas 2014.gada pārskata pareizību, Valsts kontrole secinājusi, ka pastāv pamatotas bažas par materiālo vērtību saglabāšanu Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) jaunajā ēkā.

Valsts kontroliere Elita Krūmiņa šodien medijus informēja, ka, pēc revidentu domām, LNB netiek veikta pienācīga pamatlīdzekļu uzskaite un inventarizācija. Gatavojoties bibliotēkas ēkas atklāšanai, iegādātas materiālās vērtības aptuveni 10 miljonu eiro apmērā, bet Valsts kontrolei ir nopietnas bažas par šo materiālo vērtību saglabāšanu.

Piemēram, revīzijā ir konstatēts, ka iegādātie pamatlīdzekļi vairs nav atrodami bibliotēkā. Šāds liktenis piemeklējis četrus portatīvos datorus, katru aptuveni 1000 eiro vērtībā.

Kļūdas uzskaitē pieļautas, jo inventārs reģistrēts kā viens kopums, nevis katrs objekts atsevišķi. Taču tādā celtnē kā LNB uzskaites jautājumiem ir liela nozīme un visam jābūt labā kārtībā, uzsvēra Krūmiņa.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu