Pensionāri vāks parakstus pensiju likuma atbalstam; varētu rīkot akcijas pie FM un MK

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas Pensionāru federācija (LPF) jau šonedēļ uzsāks plašu parakstu vākšanas kampaņu, lai paustu atbalstu Labklājības ministrijas (LM) izstrādātajiem grozījumiem likumā «Par valsts pensijām», pastāstīja LPF vadītājs Andris Siliņš (ZZS).

Viņš stāstīja, ka šodien notikušajā federācijas valdes sēdē ticis nolemts veikt parakstu vākšanu līdz 1.jūlijam, lai paustu atbalstu LM grozījumiem pensiju likumā. Siliņš norādīja, ka federācijai vissvarīgākā šobrīd ir pensiju indeksācija.

Tāpat pensionāri varētu parakstīties par to, lai valdība lielāku uzmanību pievērstu tieši senioru veselības aprūpei, jo trešdaļa no pensionāriem nav spējīgi apmaksāt savu veselības aprūpi.

Savāktos parakstus federācija iesniegs nevis Saeimai, bet gan Ministru kabinetam (MK). Valdībai tos varētu nodot jūlija vidū, un parakstu iesniegšanu pavadītu federācijas 118 organizāciju pārstāvji.

Vaicāts, vai federācija plāno rīkot arī kādas protesta akcijas, Siliņš stāstīja, ka lēmumu par pensiju indeksāciju jāpieņem līdz augusta sākumam, pretējā gadījumā šo pabalstu šogad indeksēt vairs neizdosies. Ja federācijas skatījumā šķitīs, ka šāds lēmums netiks pieņemts līdz augustam, parakstu iesniegšanu varētu pavadīt ne tikai visu federācijas dalīborganizāciju pārstāvji, bet jau plašas protesta akcijas.

Siliņš pieļāva, ka uz protesta akcijām tiktu aicināti arī strādājošie, kuriem drīzumā būtu jādodas pensijā.

Tāpat LPF valde nolēmusi vērsties pie savām Rīgas reģiona dalīborganizācijām, lai pensiju likuma atbalstam rīkotu regulāras akcijas pie Finanšu ministrijas vai MK. Siliņš stāstīja, ka

pensionāru pulcēšanās pie kādas no šīm valdības ēkām varētu notikt divas vai trīs reizes nedēļā.

Viņš gan piebilda, ka šādas aktivitātes tiks realizētas, ja Rīgas dalīborganizācijas dos savu piekrišanu un būs gatavas šīs aktivitātes arī realizēt, jo nav plānots no reģioniem pensionārus vest uz šīm aktivitātēm.

Jau ziņots, ka valdība otrdien vienojās LM izstrādātos grozījumus likumā «Par valsts pensijām» skatīt 2016.gada valsts budžeta izstrādes gaitā - augustā septembrī.

Grozījumi paredz turpmāk izslēgt iespēju pensiju aprēķināšanā piemērot negatīvus kapitāla indeksus, šādi novēršot iespējamas negatīvas sekas nākotnes pensionāriem.

Tika plānots, ka daļa grozījumu stātos spēkā jau šogad.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu